středa 17. října 2007

Trauma z jehly

Ne! Vím jistě, že feťák by ze mě být nemohl. Což je vlastně dobře. Nemusím být ve všem in a jít s dobou. Jsem raději tou "konzervou", která se nechá vláčet konvencemi, morálními zásadami, křesťanskou etikou, rozdělením společnosti do tříd ... a taky si občas udělám něco po svém a na tohle všechno kašlu. Přesto mi asi ještě nějakou dobu nikdo neodpáře tu moji staromódnost. Někteří mě za to nemají rádi, jiní mě nechápou a ten zbytek si prostě zvykl, protože musel. Ale o tom jsem mluvit vlastně nechtěl ...
Jde o to, že mám panickou iracionální hrůzu z injekčních stříkaček a jehel. Netuším, jak se tahle fóbie jmenuje [práce pro Lionku:)], ale vím, že se mi dělá šoufl a především mám jasno v tom, že ten hlavní strach spočívá v obavě z toho, že se mi ta jehla může pod kůží zlomit. A říkejte si co chcete, určitě jsou případy, kdy se to stalo a stát může. Tudíž odběr krve je pro mě noční můrou. A dnes mi krev nebrali, naopak mi sestřička vpravila do zadnice ošklivou jehlu s vakcínou proti tetanu. Jsem TETOVANÝ ... tedy TETANOVANÝ! Snažil jsem se vysvětlit v ordinaci, že s tím mám problém. Paní doktorka se i se sestřičkou bavily a já si stoupl, sundal kalhoty, boxerky a ... už mi to tam píchla. A já to musel vidět. Protože kdybych to neviděl, bolelo by to ještě víc. Tudíž jsem dospěl k názoru, že se prostě bojím bolesti. Jak se jmenuje taková fóbie? Ohledně fyzické bolesti jsem úspěšný empatik asi s každým člověkem, protože mě bolí všechno za všechny. A povím vám, když vidím krev a různé fyziologické anomálie, slyším křupání kostí, tak jsem z toho celý rozbolavělý.
A kromě strachu z pavouků ještě trpím strachem z výbuchu plynového sporáku. Navíc jsem zjistil, že můj nos není schopen plyn cítit, takže případný únik plynu mi ... mému čichu unikne. Jenže vařit na elektrickém sporáku je o ztrátu lidské důstojnosti a minimálně hodiny času. Mám já to s těma fóbiema složitý.
PS: Hrozně mě ten zadek bolí. Po jednom vpichu. A to jsem přemýšlel o tetování ... orosilo se mi čelo při představě, jak bych musel přežít stovky a tisíce vpichů tetovací jehlou a asi mě ta chuť na tetování přešla ...

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Tak se na to podívejme [s panem Googlem]...

...hematofobie - chorobný strach z krve. Jedna z metod postupného odnaučování fobie se zkouší na bostonské klinice. Lidé si v rámci této terapie nejprve prohlížejí injekční stříkačku s trochou krve uvnitř v obrázkových časopisech. Ty jsou pak nahrazeny kresbami, poté malbami a nakonec dostává pacient do ruky čistou prázdnou injekční stříkačku. V závěru celého procesu je ochoten a schopen nechat si krev odebrat.

...belonefobie - strach z jehly.

...vacciofobie - strach z očkování.

Tak to by bylo.
Uf :o)

depony řekl(a)...

Moničko, děkuji za výstižný komentář :) vše jsi mi to objasnila dokonale ... patří Ti dík a políbení :)

Anonymní řekl(a)...

Neděkuj, hezky jsem se u toho škodolibě pobavila :P
Leč škoda, že si za tvá políbení nejde nic koupit, mám už tady těch čárek na papíře vcelku požehnaně :o)

Venda řekl(a)...

No jo, hrabivá lionka :-D :-D

eM řekl(a)...

Mám pro tebe jen jednu odpověď >>> *19* <<< Hihihi :o) :o) :o)