čtvrtek 14. června 2007

Praha, hmyz a jiné kousky

Prahu opanovali komáři velcí tak, že jsem po včerejší návštěvě výstavy Afrika - Divočina v srdci skoro přesvědčený, že to je emigrující komáří roj. Cokoliv osvětleného podél Vltavy je tak v noci obklopeno takovým množstvím bodavého hmyzu, že si troufám odhadovat, že kdyby se do mě všichni naráz pustí, tak mi vysají krev z těla. Mimochodem, hrozná představa. Bohužel moje první noc v Praze má právě tenhle velký problém - mám teď v pokoji velké množství krvechtivých komárů a dvě naprosto zmatené můry, které mi lítají přes obličej. Já si vyprošuji tyhle osobní útoky! Je ale jasné, že tato noc nebude tak v pohodě jako mé obvyklé noci v Brně. Já chci domů k mamince a pod moskytí síť :)

Cesta do Prahy proběhla relativně v pohodě. Původní cestovní oděv - rifle a uzavřenou obuv jsem díky prudkému oteplení vyměnil za kraťasy a sandále. Brát si mikinu mi připadlo jako hloupost maximální a tak jsem si ji nechal v práci. Leč v autobuse klimatizace chladila trochu víc, tudíž mi mrzly nohy a příjezd do Prahy jsme oslavili deštěm, takže jsem navíc zmokl a v sandálech čvachtal. Během jízdy jsem měl možnost vidět film Utopenec na útěku [dobrá, přiznávám se dobrovolně, vybral jsem si spoj dle filmu, nikoliv dle vhodnosti času] a jeden a půl dílu Přátel v angličtině s titulky [seděl jsem daleko, titulky jsem luštit úmorněji než enigmu, kdybych věděl, jak na ni], s sebou jsem dostal jako výslužku Maxim, který mne část cesty nahlodával ke změně orientace, protože heteráci si umí fakt skvěle užívat [hrozný kecy:)].

Jo a ten dnešní soud dopadl tak, že vlastně nevím ... předseda senátu byl zpočátku nepříjemný, postupně znuděný, měl slušivý talár, mikrofon a slečnu zapisovatelku a výsledek tohoto jednání nejspíš mělo na něco vliv, ale naše advokátka nám to vysvětlila jako lidem v právu sběhlým, takže si dokážete představit, že víme. Nevíme skoro nic, ale jen se dohadujeme nad možnými variantami.

Ten obrázek se sem nehodí, ale když on má něco do sebe :)

PS: pokusím se každý den mít nějaký příspěvek z Prahy, abyste věděli, jak se tu vlastně mám ... a mám se tu zatím fajn :)

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Enigma se nelusti, Enigma je sifrovaci/desifrovaci stroj :o))

Anonymní řekl(a)...

A Egouš bude furt vysírat :) Padej k vojákům :) z Tebe budou mít obrovskou radost :))

Anonymní řekl(a)...

musím říci, že egi má opravdu, ale opravdu pravdu :D

Lord Sutech

Anonymní řekl(a)...

ale budiž ... já netvrdím, že nemá pravdu ... v tomhle se vyzná líp než já ... ale že vždycky řeší takovou ... drobnost :))
To je celé :)