středa 12. listopadu 2008

Living and working

Moje prémiová výplata zmizela z účtu ještě dřív než mé standardní mzdy a poněkud mne znejistěla situace, která z toho plyne. Čím víc peněz vydělám, tím víc jich někde uvalím. Jenže tomu chtěl osud a shodou okolností i daná situace.
Mám tedy doma novou postel, které do kompletního složení stačí jen minimum - namontovat čelo postele nějakým klíčem číslo "nevím nevím". Ale to je drobnost, kterou časem dořeším.
Mám doma zároveň i topení, tedy plynoměr, funkční plynová kamna a teplo. Bohužel s tím vším souvisí i spotřeba na plynoměru a při dohledání cen RWE jsem zjistil, že už nyní budu doplácet jak mourovatej. A to vytápím jednu místnost a jenom občas. Vypadá to, že pokud v příštím čtvrtletí dostanu prémie, padnou celé za "vlast", tedy do plynu.
A nakonec jsem si domů pořídil internet. Konečně. Tři hlavní body mého "předvolebního" programu jsem splnil. Byl bych dobrý politik. Sice to trvalo poměrně dlouho, ale výsledek je 100%.

Výplatní páska v divadle se na mne usmívala ... dobrá, buďme upřímní ... se mi vysmívala s částkou, za niž bych si nezaplatil ani nájem. V čistém to vychází na 43,- Kč za hodinu. Díky takovému zaměstnání snižujeme s dalšími podobnými obory a profesemi průměrnou hrubou mzdu. Nebýt nás, tak to není 20 tisíc, ale minimálně 26 tisíc.

Tudíž mi zbývá opět měsíc do další výplaty, abych si mohl pořídit další vymoženosti do mého skromného apartmánu. A nebo si seženu spolubydlícího. To by mi mohlo taky snížit náklady.

7 komentářů:

Bára řekl(a)...

Ty jo jsme na tom podobne, dnes dosla vyplata, poplatila jsem co je potreba a uz mam zas pred vyplatou.

Anonymní řekl(a)...

Vidíš, to my se při výplatě vždycky plácnem přes kapsu, máme čistýho 48 na hodinu:-D. Asi by nás měli vystřílet, jestli chtějí s tou průměrnou mzdou v Česku něco udělat...

Venda řekl(a)...

Asi je to fakt všude stejný. Taky mi výplata zmizla :-/

UnZemi řekl(a)...

Spolubydlící bude možná co nevidět... :))

Anonymní řekl(a)...

43 Kč,- za hodinu? V Brně?!!! Sakra u nás na zaostalém severu bere patnáctiletá číšnice-brigádnice větší peníze...

Anonymní řekl(a)...

No jo, jenže číšnice-brigádnice berou i v Brně jinačí peníze... Divadlo se nedělá pro prachy... Ale pak se musí shánět ten spolubydlící...:-)

depony řekl(a)...

jak napsala Ronny:) divadlo se nedá dělat pro peníze, ale pro ten pocit, že děláš v divadle.
bohužel Tě to neuživí, tudíž jdu od fochu ... :)