středa 15. října 2008

Nějak bylo, nějak bude

Dal jsem se na dráhu dezertéra. Myslím toho pracovního.
Inspirován několika kamarády. Tak nějak donucen situací. Teď jenom tomu dát formální podobu. Na listu A4 sesmolit text o tom, že dávám výpověď. Vždycky mi bylo kladeno na srdce, že je důležité odejít sám a s hrdostí, než být vyhozen.
Bude mi chybět divadlo. Protože jako návštěvník už prostě nejsem součástí toho celého projektu a kolosu, který jde dál. Vystoupím k 31.12. 2008. To nám ten Nový rok hezky začne.

Oproti tomu mi v druhé práci od listopadu přidají. Je to zpráva, na kterou jsem čekal toužebně a s očekáváním a přesto mne překvapila. Přišlo to jednoho dne. Z ničeho nic. Uznávám, že jsem to možná trochu uspíšil i svým pošťouchnutím. T6 slibuje lepší časy.
Jak někteří s oblibou stále úspěšně opakují ... co bys chtěl, když nemáš výšku. Uznávám, že ji nemám hotovou. Ale vím, že to vlastně není až tak podstatné. Je dobré mít vzdělání, ale život vás naučí jiným praktickým zkušenostem a dovednostem. A k tomu mne VŠ nedokope.

18 komentářů:

Bára řekl(a)...

Vejska je dobra akorat tak na to ze jsi coby statni zamestnanec ve vyssi platove tride, tzn, ze dostanes asi o tri kila vic. Mnohem dulezitejsi IMHO je, ze vetsinou clovek ziska trochu jiny nahled na svet, a to funguje i bez uspesnych statnic. Takze klid. My Te mame radi i bez uspesnych statnic a budem Te mit radi i bez divadla.

Anonymní řekl(a)...

nějak ti unikl a stále uniká smysl a podstata opakování některých čtenářů jak píšeš. Vůbec nešlo o to zda máš či nemáš VŠ ale narážky byly na tvůj tvrdohlavý, umíněný, dětinský a laxní přístup ke studiu. Zapomněl jsem napsat ještě "věčný". Kolikrát jsi to vzdal těsně před státnicama ?? 3x, 4x ... ??? :-)

Klaroušek řekl(a)...

A co tě vedlo k tomu skončit v divadle? To mě docela překvapuje...

depony řekl(a)...

ad luis - řekni mi svůj názor na mě do očí :) hrdino

espoo - děkuji, taky si vás všech moc vážím a mám vás všechny moc rád:)

klárko - noo ... to je na dlouhé povídání :)

Anonymní řekl(a)...

"ad luis - řekni mi svůj názor na mě do očí :) hrdino"

chlámu se tu a válím po zemi. Tohle tu už jednou bylo. To si už nedovedeš na svou obranu vymyslet něco jiného ???

Za doby tvé působnosti v Hadivadle jsem se tam 2x vypravil. Vždy jsi tam nebyl. Byla tam nějaká mladá kolegyně. Tak bych už s tím tvým ohraným "názorem z očí do očí" se moc nevytahoval.

Kde jsou ty doby srazů xchatu v Kolečku? Tehdy jsi byl úplně jiný a v pohodě. Hodně jsi se změnil :-(

Anonymní řekl(a)...

A ještě něco. Jsi přesně takový, jak mě kdysi říkal tvůj bratr. Takže na tom něco bude :-)

depony řekl(a)...

tak doufám, že sis tu zem předtím aspoň zametl, aby ses neválel v bordelu ... :)

To, žes došel do HaDivadla je moc hezké, ale že tam byla nějaké mladá kolegyně ...cos čekal, když já v HaDi nedělám pokladního?:) Zkus doplnit informace:) A nevím, jak souvisí přítomnost pokladní s mým "názorem z očí do očí"? Mícháš naprosto rozdílné věci.

A ke srazům v Kolečku ... uznávám dodnes hlavně srazy v Terči ... a můj bratr ... mohl na mou adresu říct hodně věcí, ale bohužel většina z toho byla "pravda" jenom proto, že byl na mě naštvanej. Když jsem mu vyšel vstříc, tak jsem byl zase hrozně hodnej :) takové nevyspělé děcko.

depony řekl(a)...

Doporučuji zkontaktovat mého bratra a společně si můžete postěžovat na to, jak je depony hroznej :))

Anonymní řekl(a)...

Hrozně se mě vždycky líbí jak se u toho strašně vztekáš :-) Jde to poznat z tvých reakcí a odpovědí :-)

depony řekl(a)...

A přesto se nevztekám ... :)
Evidentně Ti naprosto unikají mé skutečné reakce.
Ale pro spokojenost Ti tu vzteklost klidně odkývám :)

Anonymní řekl(a)...

Luis není sám,který má stejný názor o Tvém studiu,nestudiu.Mě jenom vadí,že jsi tolikrát zabral místo nějakému poctivci,který by to byl do toho konce dotáhl.Nemyslíš,že je to spousta promrhaného času ale i peněz státu či lépe řečeno nás, daňových poplatníků? Nesvědčí to o určitě deformitě charakteru ? Není čas pro sebereflexi?

depony řekl(a)...

Upřímně? Možná to bude znít egoisticky, ale je mi úplně jedno, kdo má jaký názor na moje studium, nestudium:)

Pokud bychom vzali v potaz možnost, že sebereflexe bude mít za následek sebevraždu a tuto sebereflexi by měl dělat každý, kdo vysokou školu nedodělal, obávám se, že i hnutí Óm šinrikjó by zbledlo závistí při tom počtu mrtvých.

Tudíž. Měl jsem několik možností dostudovat vysokou školu, jednu jsem nechal, protože mi byla proti srsti, druhou jsem nechal, protože to bylo trápení a třetí jsem opustil, neboť jsem na ni neměl finance.

To k té sebereflexi bez následků na životě. A upřímně, od svých 20 let, tedy od dob vysokoškolských studií jsem taktéž daňový poplatník, takže jsem to platil sám sobě:) já mám svůj štít čistý:)

@fialajakub řekl(a)...

Ja souhlasim s espoo, mam te radi s VS i bez ni... Snazil jsi se, nevyslo. Mrzelo me to a hodne jsem ti to zazlival, protoze vim ze bys na to mel, ale nebudu te mit kvuli tomu o neco mene rad.
Hezky nam te tva studia zformovala a za to, ze jsi se nedonutil slozit statnice budes muset prekonavat prekazky v zivote sam. VS neni o titulu, ale o tom, co se na ni clovek skutecne nauci.. Ten papir nikoho nezachrani ani neocisti...

Anonymní řekl(a)...

Čistý štít? To bys musel ovládat základní počty, kolik stojí studium a kolik odvádíš Ty ze svých daní.... Nic naplat,ne vždy se podaří co zamýšlíme,ale Tvoje ego je tak načepýřené, že bys měl uvažovat trochu realněji. .. Jinak máš život teprve před sebou a věř mi,že Ti nepřeji nic zlého,ale malou analýzu Tvého chování by to chtělo,abys v životě tolik netápal.

depony řekl(a)...

Mám život před sebou? Děkuji ... konečně to vím.
Moc rád si nechám udělat od někoho staršího a zkušenějšího analýzu mého chování.
Určitě se dobrovolně hlásíš, že?:)

Anonymní řekl(a)...

Co tu do depony-ho tak šijete? Má snad někdo větší právo studovat, protože je ochoten za všech okolností, za každou cenu (i za cenu ztráty sebeúcty) a všemi prostředky (ochota poskytnout větší finanční částku než druhý) dovést do konce úředně administrativní proces doprovázející studium VŠ? Pochopitelně že ne.

sttsn

Anonymní řekl(a)...

v HaDivadle průser za průserem, že ano Ludvíku? Ten poslední byl nejvtipnější :o)

Anonymní řekl(a)...

Kupodivu těch průserů nebylo tolik ... nebyly tak vážné ... v podstatě šlo a jde o informace, které, když se nepředávají, mohou způsobit nějaké komplikace ... přesto odcházím s čistým štítem ... :) depony