středa 12. března 2008

Omluva pro janinu

Jani, omlouvám se ...
Uznávám, že tady řeším [na Tvůj vkus] pičoviny. Takže z jiného soudku.
Dnes ráno přijali mého otce do nemocnice. Diagnóza? Rakovina tlustého střeva. V pátek by měl jít na operaci, která skončí tím, že bude mít vývod bokem. Situace je vážná, protože otec má celkem velké zdravotní problémy. Navíc jako správný chlap, který vždy trpěl rýmičkou a simuloval kde co má teď obrovský strach. A tak tu situaci stěžuje ještě navíc mé mamince.
[doufám, že tohle je závažnější téma]

Můj vztah dostal za poslední dobu celkem pořádně na frak. Netvrdím, že je to vina jen na jedné straně. Jen jsou prostě věci, které umím překousnout jen po nějakou dobu a pokud mi tak zásadně vadí, po dosažení určité úrovně jde má tolerance na kávičku a mne ponechá samotného ...
Mám hromadu chyb. Ale zároveň mám své zásady a jako správná zásadová "konzerva" se těch svých přesvědčení držím.


Dnes jsem si poprvé zkusil v práci nacvično telefonovat s kolegyní, která coby zákazník chtěl vědět nějaké informace, chtěla nějaké změny a já jí to měl všechno říct a provést. Zmastil jsem to dokonale ...ze tří věcí jsem dvě dokonil a tu jednu jsem zvládl dobře jen díky tomu, že jsem měl před sebou náhodou postup, jak na to ... V pátek mám už zkusit jen naostro [ne, nebojte se, nebudu tam sedět bez spodního prádla]. Mám z toho stresující dojmy.

A ještě jeden canc na konec ... rozhodl jsem se [ačkoliv jsem tlustej], že chci být taky trochu in, jít s módou, nebýt pozadu, být v kurzu ... a koupil jsem si boxerky Calvin Klein [Krom toho, že Klein byl náš soused, si o tomhle příjmení nedělám absolutně žádné iluze:)]. Jsou úplně normální, jen na té gumě mají napsáno jméno ... jako by si je vlastník podepsal, kdyby je třeba zapomněl v šatně na bazéně nebo je nechával prát ve veřejné prádelně, tak aby si je poznal. Každopádně to má něco do sebe ... zkusím si na své spodní prádlo nechat napsat "depony". Třeba z toho taky bude kvalitní značka:)

11 komentářů:

Bára řekl(a)...

ja si nemyslim ze tady resis picoviny.
ale kdybych to mela vzit do dusledku, tak bych rekla, ze picoviny na svych blozich resime vsichni, protoze ti kteri neresi picoviny, ale "dulezity" veci, tak nemaji cas o tom psat.
mimo to, myslim ze je ciste Tvoje vec o cem na svym blogu pises, takze neni duvod se nekomu omlouvat. koho to co pises zajima, tak to cte, koho to nezajima/poklada to za picoviny, tak at to necte. je to jednoduchy :)

Anonymní řekl(a)...

Myslím, že tvůj vnější i vnitřní život je natolik bohatý, že říct, že řešíš pičoviny, může jen ten, kdo to nečte...:)
Depony, nevíš prosím, kolik se platí za pronájem sálu v HaDi, jaké jsou podmínky apod.? Vím o jednom souboru v Brně, který by se rád přestěhoval... Dík.

depony řekl(a)...

Máte pravdu ... :)
Pro někoho, kdo má natolik hektický život jako janina, jsou moje problémy triviální. Mám kamarádku, která mi sdělila, že kdyby za svůj dosavadní život zažila to, co já za jeden měsíc [například], tak by se asi zbláznila, páč by to nestíhala:)
takže asi tak...
a díky:)

Ronny, no obávám se, že pronájmy jsou teď u nás celkem drahé. prý za to mohou nároky magistrátu, který našemu divadlu určuje minimální sazbu za pronájem. Obávám se, že to je někde kolem 10.000,- za jeden den nebo večer [až tak to nevím].
Můžu Tě odkázat ohledně informací na naši tajemnici, hm?

*janina* řekl(a)...

hele, depko. VIS, ze te mam rada. tak PROC si rikas svym nohsledum o politovani tim, ze napises, ze se mne omlouvas za to, ze resis picoviny? [a ano, PRESNE takhle mne to ted pripada, a to jsem si myslela ze DNESKA uz me fakt nic nevytoci.] --- aneb NENI duvod se nekomu omlouvat, proboha. natoz to prebijet OPRAVDOVYM problemem. [a ted se budu omlouvat ja, nebejt tech kecu o neco vejs bych ti todle napsala soukrome, ale seru na to. a druha veta stale plati]

Anonymní řekl(a)...

Já si zase myslím,že když přidáš k opravdu vážně nemocného otce fotku nahého chlapa,je vidět,že něco v Tobě je v nesouladu.Snaž se probůh, být konečně dospělým,postavit se k vecem čelem,studuj, pracuj, ale nebuď srab,který nic nezvládne, nedokončí a jen fňuká.

depony řekl(a)...

jani: já si neříkám o politování ... navíc nemám ani nohsledy ...:) což je trochu škoda, ale jak říká espoo ... pokud Tě to moje "tlachání" nebaví, tak to nemusíš číst. víš, že si vážím Tvých názorů, ale jakmile jde o Tvé názory na mě, tak jsi ... trochu jinde.
PS: která je ta druhá věta? se v těch závorkách ztrácím :)
jinak alles gutte :)

ad anonymní: nejsem srab a pokud, tak jde jen o fóbie ze tmy, z jehel, z pavouků, z plynového sporáku ... a z výšek ... jinak znám strach jenom z encyklopedického slovníku.
a k tomu otci ... je to můj otec, ale jak jsem se již kdysi zmiňoval, máme spolu naprosto krásný disharmonický vztah.
Mám za to, že dospělým jsem už hodně dlouho a že se občas chovám infantilně ... to je následek přechozené puberty.
a pokud brečím, tak jedině do polštáře.
a k žádné věci, která mne potkala jsem se zatím nepostavil zády ...
a studovat nebudu, protože mě to buď nebaví a nebo zrovna nejsou peníze na to, abych si školu mohl dovolit.

Anonymní řekl(a)...

anonymní to vystihl zcela přesně. Akorát srab nejsi. Jen ufňukanej a pořád s něčím nespokojený, nedokážeš se k ničemu postavit čelem. Dospělý připadáš tak leda sám sobě ale pro ostatní nejsi - to mi věř ( když nevěříš tak se zeptej lidí kolem sebe ). Nepostavil zády ? A co tvoje studium ? Těsně před koncem jsi zahodil takovou šanci. Chtělo to jen více píle, poctivě se připravovat a nenechávat vše na poslední chvilku. Kolikrát to bylo 3x , 4x, 5x :-) ?? Už jsi docela trapný věčný student. Slyšel jsem že teď se chystáš na práva :-) Navíc máš neustálé ve všem pravdu a nikdy si nenecháš poradit a neuznáš svoji chybu. To mě dost na tobě mrzí. Neříkám že já jsem dokonalý, také mám své chyby ale tyhle tvé vlastnosti mě opravdu mrzí. Nečekal bych je u tebe. Navíc jsem se nedávno dozvěděl zajímavé okolnosti ohledně tvého ukončení kavárenského barmana :-) ...

depony řekl(a)...

Další věčná debata s anonymním příspěvkem ...
To, že chci jít na práva jsi slyšel kde? I kdyby to byla jediná vejška na světě, tak raději bez vysokoškolského vzdělání.
Ad moje státnice - neotočil jsem se zády, ale 4x je dost i na mě a navíc, když vidím, že mi to pan "někdo" nechce dát, tak už to prostě nechám být. Neříkám, že mne to nemrzí, ale stalo se. Bylo to hodně vyčerpávající a navíc ... už na to nebyl prostě čas.
A to by mne tedy zajímalo, co ses dozvěděl zajímavého ohledně mého ukončení kavárenského barmana ..:)
a trapný věčný student? znám hromadu lidí, kteří studují i 10 let ... aniž by dosáhli svého cíle, přesto to jsou velmi zajímaví a hodnotní lidé. Akademické vzdělání není všechno ... :)
Poradit si nechám, ale pokud jde o osobní věci, tak je to moje věc a nechci se nechat ovlivňovat od jiných. Pokud se spálím, přijdu na to sám. Je to pro mne mnohem cennější zkušenost než když uposlechnu radu "zkušenějšího". Zkušenost se odvíjí od čeho? Od stáří? Já si to rozhodně nemyslím ...
Buď mi to řekni, co si myslíš, do očí a nebo si to nech pro sebe. Ale tyhle kecy jsou vážně hloupé a nikam nevedou.

Anonymní řekl(a)...

za 1.) svádět vinu na zkoušejícího mě přijde hodně dětinské a zbabělé. Myslím že lidé z fakulty a ti co tě znají si o tom myslí něco jiného.


za 2.) O akademickém vzdělání jsem se nezmínil. Takže trochu mlžíš a snažíš se zamluvit
jiný problém a pravdu. Ale abych ti udělal radost a aby jsi mohl rejpat i do mě, tak i já nemám vysokoškolské vzdělaní ale určitě bych to 4x nevzdal těsně před státnicemi a pak to sváděl na to že "on" mi to nechtěl dát (
zřejmě ho k tomu vedl nějaký důvod, zřejmě jsi danému tématu moc nerozuměl, neuměl jsi ho, ... ).
Narozdíl od tebe jsem ale na sobě začal tvrdě pracovat a šel jsem si za svým cílem abych
neskončil někde jako divadelní poskok, šatnář , trhač vstupenek :-)) pokladní nebo callboy
:-) 2 roky jsem pracoval jako obyčejný dělník ve výrobě, později jsem strávil nějakou dobu na zahraniční stáži, teď mám úspěšné zaměstnání, svoji firmu a
nejsem jak někdo neustále nespokojený. A všechno sám, bez nějaké protekce, bez pomoci rodičů, ... tím nechci nějak narážet na tebe, to bych si nikdy nedovolil ;-)


Možná jsou moje kecy (jen) pro tebe hloupé ale tvoje na tom nejsou o moc líp :-)
A pak máme přece svobodu slova, tak si můžu psát kde chci co chci. Pokud se ti to nelíbí, tak to nečti,
nereaguj na to, můžeš mé komentáře i cenzurovat, upravovat k svému prospěchu jako jistý pan R.H.
Stejně můžeš říci i ty mě, když se ti to nelíbí, tak můj blog nečti, nechoď sem ale já říkám NE. Mě se tu líbí, chodit sem
budu i nadále, docela v poslední době z některých tvých příspěvků žasnu, bavím se.

Stavím se v divadle a hodíme řeč mezi 4 očima ;-)

depony řekl(a)...

"Myslím že lidé z fakulty a ti co tě znají si o tom myslí něco jiného." - chybná myšlenka:) právě Ti, kdož mne znají z fakulty, konkrétně z katedry ... se v mém názoru shodují se mnou. Takže zkus upgrade informovanosti:)

Tvou práci Ti přeju, ale nezávidím. Nemám tendence mít vlastní firmu, ze zahraničních stáží mi jde mráz po zádech ... a HLAVNĚ, NELITUJU ŽÁDNÉ Z PRACOVNÍCH ZKUŠENOSTÍ. PROSTĚ VÍM, CO UŽ DĚLAT NECHCI A já si už těch "profesí" zkusil celkem dost. Ad vzdělání - jak říkám, titul je fajn, ale není nezbytný pro život.
Protekci jsem neměl ani ve škole a ani v práci, každou práci jsem si našel sám, domluvil, vyřídil. Takže klidně narážej, ale jdeš na to z boku ... :) ani zepředu, ani zezadu.
Nejspíš neznám žádného cenzora R.H., takže nevím, o kom vlastně píšeš. Můžeš si psát co chceš, svoboda slova tu je, ale obvykle Ti to tolerují tam, kde o to mají zájem. Tady si tak jistej nejsem... :)
A stav se ... jsem na náš rozhovor zvědavý. Určitě se přiučím mnoha novým věcem. Takže kdy?

depony řekl(a)...

anonyme ... tak čekám, kdy se ozveš ... jsem na ten rozhovor zvědavý :)