středa 19. prosince 2007

Kouzlo konkurzu

Povím vám, že najít si v dnešní době práci, která by odpovídala mému vzdělání [respektive nevzdělání] a zručnosti nejen manuální, je úkol téměř nadlidský. V podstatě mám neustále pocit, že jsem nezaměstnatelný, protože se najde vždycky něco, co neumím, nebo se najde něco, co umím ... ale jenom zmastit. Každopádně ... dnešní pohovor byl pro mne dalším fiaskem, ze kterého bych se mohl a nejspíš i měl poučit. Příště se víc připravit! Měl bych přeci umět prezentovat nabízené služby a produkty tak, aby to mělo hlavu a patu, oči a nos a taky, aby to vůbec nějak zaujalo. Takže jsem vyhořel na prezentaci nových hodinek od T-mobilu. Škoda.

Navíc na mne začíná dopadat zimní únava, teplota, která se pohybuje pod bodem mrazu, se začíná v mém bytě stále více zabydlovat a ačkoliv jsem díky 4 měsícům nucen být nedobrovolným otužilcem, mám za to, že teď už mne čeká jen umrznutí. Dnešní ráno bylo natolik chladné, že mi nejspíš začnou zamrzat mobily, notebook a zbavoval jsem se i námrazy na brýlích [poslední zmiňované berte jako vtip ...]. V divadle došlo k několika změnám, z nichž ani jedna nemá pro mne pozitivní výsledek. A tak stále hledám práci, která by mne zajistila a uživila a taky, kde bych měl pocit, že nejdu svým jednáním proti nepohnutelnému kolosu. Buď jsem moc invenční a nebo příliš radikální.
Kromě těchto faktů se díky dnešku projevily další novoty ... ale nic s Petrem Novotným ... Abych působil slušně a slušivě, oblékl jsem se do černých kalhot od obleku a ukázalo se, že za dobu 2 let, kdy jsem kalhoty měl na sobě, jsem nejspíš vyrostl, ale rozhodně prokazatelně jsem přibral v pase, takže jsem je za poměrně velkého úsilí sice zapnul, ale vše, co se nevešlo, "přeteklo" přes zúžený pas ven ... brrr. Takže začnu s odtučňovací kůrou [a nebo si jenom koupím kalhoty se širším pasem?]! A basta!

1 komentář:

@fialajakub řekl(a)...

depicku, ze zkusenosti doporucuji radeji nove [či klidně obnošené] kalhoty se širším pasem, i kdyz kdybych dostal jeste jednu strevni chripku, dosahl bych konecne pozadovane vahy :-) ta nova dieta, co drzim je sice trochu drasticka, ale velmi ucinna: nejim totiz vubec nic :-) takze doufam, ze nebudes [pro]nasledovat :-)

max