čtvrtek 1. listopadu 2007

Pípání, kam se podíváš

Dobrý den!
Píííp! Píííp!
Pííp!
Error!
Pííp!
Dvacettřipadesát, prosím!
Děkuji! Nashledanou!

Po týdnu na pokladně si vážím všech žen, které na pokladně sedí i několik let a nezcvokly. Upřímně si myslím, že jsou šáhlý, akorát to umí dobře zamaskovat. Po týdnu na pokladně zjišťuji, že místo pečiva vidím kódy - rohlík má 887, raženka má 876, chleba 809 [jsou to ale interní informace, tak si je nechte pro sebe a kdybyste náhodou v Bille narazili na pokladní, která se zaučuje a nebude vědět, můžete jí poradit, určitě vám bude vděčná :)], že slyším pípání i v absolutním tichu [a ten detail, že něco jako absolutní ticho v Brně neexistuje, pro tento případ prosím přehlédněte] a občas říkám přes den lidem: "Dobrý večer".
Dnes jsme řešili v divadle jednu záhadu. Určitě znáte zubní pastu Odol [i jiné značky znáte:)], která má tři barvy - červenou, modrou a bílou. Naše malá Bára nadhodila otázku: "Jak je možné, že se při vymáčknutí pasty z tuby ty barvy nesmíchají?" Zkoušela pastu v tubě i promačkávat, aby se promíchala, ale výsledek žádný. A tak jsem šel [možná ještě v důsledku magórie z pípání] do drogerie a zubní pastu koupil. Zkusili jsme trochu vymačkat, pak promačkat a promíchat uvnitř, následně jsme tubu rozstřihli [v podstatě jsem to udělal já] a nezjistili jsme nic. Vzniklo sice několik teorií o rozdílné hustotě jednotlivých barevných složek pasty či speciálním hrdle, který udržuje barvy oddělené, ale nemyslím si, že by to bylo až tak relevantní [miluju slovník cizích slov:))].
Teď mě čeká volný víkend bez pípání, bez divadla, bez Brna ... a věřte mi, že se těším :) Uherské Hradiště, třes se! :)

11 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Pritulkyne Tapinka, jez sveho casu brigadnicila take u pokladny v ruznych kvelbech, ta slysela taky pipani i z nocniho stolku. A to furt jeste nema na to, jak se mi kdysi v nejvetsim pracovnim zaprahu zdaly sny v SQL. Videl jsem pred sebou bilo a na tom cerny pismenka toho programu v SQL. A nekecam - jednou jsem se probudil a to, co jsem videl, jsem si zapsal. Rano jsem to jenom opsal do masiny ... a fungovalo. Pritom jsem se s tim predtim sral dva dny.

Na rozreseni zahady zubni pasty jsem zvedav.

Infiltruj do tovarny na zubni pasty :o))

@fialajakub řekl(a)...

brrr, tuhle brigadku ti vazne nazavidim... btw. dnes jsem se byl podivat na pokladne jednoho brnenskeho divadla, zda te tam treba nezahlednu, ale asi jsi zrovna pipal nekde jinde:(
a s tou pastou - obratil bych se rovnou na vyrobce, urcite tvuj dotaz zodpovi, maji takove dotazy radi:) pa Max

depony řekl(a)...

Tys byl v Brně a neozval ses? Nooo ... tak to je pro mne ale velké zklamání ... :) navíc už nedělám od června na pokladně divadla :))

Egi - a jak se cítí Ťapina teď? :))

Anonymní řekl(a)...

Čéče, to s tou zubní pastou je záhada... Odol nepoužívám, ale moje Colgate to dělá taky. :-úsměv

Bára řekl(a)...

V jedne chytre knizce je to s tou zubni pastou vysvetleny. Okopiruju Ti to.
No a s tim pipadnim, hele ja kdyz jsem ted o vikendu delala na stavbe, tk jse taky pak porad pred ocima videla jen okna, polystyren a montazni penu. A jeste lepsi to bylo, kdyz jsem jednu dobu porad hrala tetris :)

Anonymní řekl(a)...

Egi - a jak se cítí Ťapina teď? :))

Patologické vlivy pokladní brigády už za ty roky odezněly a nové, nabyté soukromou veterinární praxí, se ještě nestihly projevit.

Což je dobře.

Nerad bych, aby se ze spaní oháněla injekční stříkačkou, skalpelem nebo třeba vprostřed noci zatoužila něco vykastrovat :o))

Anonymní řekl(a)...

to s tou pastou je nekde vysvetleny, nejses ani prvni ani posledni, kdo si na tom ujel,a le ja nejsu schopna to najit :-(

Anonymní řekl(a)...

HAHAHA, NAŠEL JSEM NĚKOLIK ODKAZŮ NA TAJEMSTVÍ PROUŽKŮ V PASTĚ VČETNĚ DOKUMENTACE - MÁM JE SEM, DÁT NEBO SE CHCETE JEŠTĚ PÍDIT A DUMAT?

depony řekl(a)...

tak se egi poděl :) ať má i Janina klidné spaní :))

Anonymní řekl(a)...

Tak dobrá, rozumně je to popsáno
tady na české Wikipedii,

trochu obšírněji, avšak v angličtině je to
zde na anglické.

Ale dočista nejlíp a i s vobrázkama a důsledným rozpitváním tuby je to tadyhle
na jakýmsi kuriózním serveru.

Ne, to není moje oblíbená četba, to je odpověď strejdy Googla. Ale popis tam je asi nejlepší.

Anonymní řekl(a)...

(Pozor, tenhle redakční systém neumožňuje atribut Target, takže je potřeba na ten odkaz kliknout pravým myšítkem a dát otevřít v novém okně ručně.)