pátek 5. října 2007

Inspektoři hlediště, spojte se!

Dnešní přednáška Česká dramatika první poloviny 19. století byla pro mne skoro utrpením. Především jsem došel asi o 5 minut později díky zdržení Jítuškou, ale když jsme pak zjistili, že zábavného tématu se prostě nedočkáme, někteří odvážlivci raději prchli, my ostatní jsme zůstali a buď si malovali, povídali si a nebo [v mém případě] jsem koukal do notebooku ["placky", jak říká Jítuška těmhle vymoženostem], projížděl stránky českých divadel - Dejvice, Na zábradlí, Klicperovo a taky Slovácké divadlo v Uherském Hradišti. Zaujalo mne tam několik inscenací - především Divá Bára v režijním zpracování J.A. Pitínského, následně jsem objevil mnou právě dočtenou hru Léto v Laponsku v režii Jirky Honzírka, kterého znám - a hledal jsem, která představení bych mohl ve svém volnu navštívit. A tu mi zaklepala na rameno kolegyně, která seděla za mnou a zeptala se:
"Ty chceš jít do Slováckýho divadla?"
Odvětil jsem, že ano a že hledám ceny a zda-li tam berou slevy na naše "divadelněvědní kartičky".
"Tak se na to vykašli. Já Tě tam protáhnu. Dělám tam inspektorku hlediště."
No chápete to? Moje spolužačka z prvního ročníku divadelní vědy je zároveň inspektorkou hlediště - stejně jako já. Haluz! :) Takže Slovácké divadlo, třes se! :)

Z oné přednášky nemám nic ... samozřejmě. Jediné, co vím, je fakt, že musím napsat tři práce a že všechny tři mi budou v budoucnu na nic. Takže vyvstává problém. Ale doufám, že paní Rajlichová, naše knihovnice, mi poradí.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Depony, kolik lidí bývá na vašich přednáškách? Budem za vámi nejspíš docházet na Prostor současného divadla ve středu večer. A nemáš nějaké přednášky na DiFa?

@fialajakub řekl(a)...

wow; tak ted sice budu za naprosteho ignoranta, ale vzhledem k me 3 mesicni absenci mam narok-- nemel jsem ani poneti, ze jsi na divadelni vede!! to je mazec!! bezva... fakt dobre:)) zdravi maximus :-D

p.s: promin, ze jsem te tuhle tak odbyl, ale byl jsem na cizim pocitaci jen na skok poslat jede e-mail a tak jsem bohuzel nemel casik:((

Anonymní řekl(a)...

no to me poser, kdy ty si vyberes nejakej obor, kerej ti nebude k hovnu [sorry :)] --- a VIM ze se mam stavit

depony řekl(a)...

ahoj milá Ronny,
na JAMu bohužel [nebo bohudík?] nic nemám. A jediné, nač chodím, jsou páteční přednášky pro dálkaře. Když zjistím v rozvrhu, že můžu chodit na něco, co je jindy, určitě bych došel. Máte na JAMu něco zajímavého?:) Doporuč:)

Maxíku, v pohodě, chápu, že není vždycky čas na klábos:) tak jindy:) a jestli je to terno, tenhle obor, to ukáže čas:)

Milá Jani, myslím, že obor, který mi nebude k hovnu nikdy studovat nebudu, protože nevím, co bych tam pak dělal :))
a kdyby ses stavila, bylo by to fajn:) jsem Tě už hooodně dlouho neviděl a fotky na Flickru to moc nevynahradí :)

Anonymní řekl(a)...

Tak si říkám.. jeden obor nedostudovaný, druhý načatý.. hodláš ty něco dokončit? :)