pátek 7. září 2007

Ve stručnosti a zcela jasně

Vážení čtenáři,

omlouvám se za mou delší pisálkovou absenci. Mám toho tolik, že nevím, kde mi hlava stojí, dvě práce, které se dají nakombinovat, ale musely by mít nějaká pravidla. A kavárna v tuto chvíli pravidla prostě nemá. Dva večery po sobě jsem byl v práci až do 4 do rána, a ráno jsem musel vstávat do práce, čímž jsem sám sebe dostatečně vyšachoval z normálního života. Včera jsem tedy po městě v tom sychravém počasí chodil shrbený jako Qvasimódo, unavený, celé mé tělo [kromě intimních partií] mě bolelo a ty kruhy pod očima by mi mohli závidět i členové rodiny Adamsových. V podstatě jsem vypadal jako handicapovaný. Škoda, že jsem se nedal na herectví. I Pavel Liška a jeho postavy "idiotů" by se mohli chodit učit k mistrovi, ke mě :)
V divadle teď chystám konkurz na uvaděče. Přihlášek je tolik, že ani nestíhám odpovídat. Motivační dopisy mne občas pobaví, protože hlášení se k účasti v dramatickém kroužku na základní škole v době, kdy už studujete vysokou, to je vážně celkem legrační. Ze začátku jsem se snažil být v odpovědích originální, ale když máte k vyřízení 40 emailů, v nichž máte být originální na jedno jediné téma, brzo zjistíte, že je to téměř nadlidský úkol. A já se s tím už dobrovolně srát nechtěl. Takže teď mám jednu univerzální odpověď a tu posílám všem. Nebo se o to aspoň snažím.
Začal jsem si hrát na takového domácího "Bořka stavitele". Po sestavené komodě jsem včerejší večer věnoval skládačce s návodem, jak dát dohromady pracovní stůl a malou skříňku pod stůl. Ale že jsem se u toho zapotil. Dílny mi na základce šly, rád jsem vyráběl poličky, mističky a různé malé blbosti. Navíc jsem si do svých 15 let hrál s Legem, s Chevou o trochu míň, ta totiž nebyla tak nápaditá. Takže skládací průpravu do života mám. A doma mám díky tomu už tři kusy nábytku, které v původní podobě vypadali jako "placka".

To je k novinkám a v podstatě tím asi končím dnešní "zápich".

13 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Bože, čím dál tím víc se děsím, co dalšího napíšeš. Nic tak nafoukaného a bezbřehého jsem dlouho nečetl. Trochu sebekritiky by ti neuškodilo. A měli by tě z postu posluhovače v divadle vyrazit, jelikož tvá kritika motivačních dopisů je ,,trapná" a mám takový pocit, že si nevidíš ani na špičku svého vlastního nosu. Legraci mám rád, ale tvé bláboly o tvém životě v divadelní šatně začínají být svou nafoukaností nesnesitelné. Promin, ale rici jsem ti to musel. Zdravim te a preji ti krasnou novou sezonu;)

Anonymní řekl(a)...

Ach jo, anonymní, když už píšeš o trapnosti: Potrefená husa vždycky zakejhá, co?
Jinak depony, kamarádka se na ten konkurz hlásila taky, tak jsem zvědavá, jestli projde tvým výběrovým řízením!:))

depony řekl(a)...

Ad anonymní:
Chápu, že číst mé zážitky a rádoby vtipné glosy Tě unavuje, uráží a vzbuzuje v Tobě nevoli. Mám pro Tebe dobrou radu :) tak to nečti, ulehčíš si život, budeš bez stresu [tedy toho stresu nespokojeného čtenáře] a já budu mít o jednoho čtenáře míň. Bude mne to mrzet, ale to se stává, že lidé přicházejí a odcházejí:)
Ale děkuji za názor. Za tu anonymitu se hezky schovává, ale aspoň se ukáže, kdo je tady "hrdina" :)

ad ronny: přihlásila se Ti kamarádka? A sakryš ... :) Nooooo, protože budu potřebovat schopné, sympatické, empatické a příjemné lidi, tak doufám, že zrovna Tvoje kamarádka bude jednou z nich ... jen se děsím toho, když tyto podmínky splní víc lidí, jak je budu vybírat. Ale nebudu na to díky bohu sám :)

Anonymní řekl(a)...

Nějak jsem se delší dobu nedostala ke čtení tvých zážitků. Ale vzhledem k tomu, že mě vždy pobaví, zjistila jsem, že mi chybí natolik, že se na to podívat prostě musím.
Smím se zeptat, jakou funkci teď zastáváš v divadle, když ti bylo svěřeno výběrové řízení? A jakých kvalit musí dosahovat uvaděč? Já měla za to, že kontroluje vstupenky (tedy musí umět číst), ukazuje dveře, kterými se leze na správné sedadlo (tedy musí být schopen si po určité době zapamatovat, že tyto dveře vedou na balkon vlevo a ne na přízemí uprostřed) a sem tam prodává prográmky (základní znalosti počítání budou tedy nezbytné). Tím mi vychází, že to může dělat prakticky kdokoliv, nemusí mít snad ani žádnou motivaci. Nebo snad ano? :)

Anonymní řekl(a)...

Ludvíček je velevážený a nadšený uvaděč, který hledá ještě nadšenější partnery. Budou spolu veleváženě stát u dveří, tleskat ručičkami a nosánkem vdechovat tu veleváženou vůni divadelních dveří, koberce a upocených kabátů v šatně.

depony řekl(a)...

Nellas: uvaděč by hlavně měl mít chuť něco dělat ... a ne, aby se nechal přemlouvat k něčemu :) Na Provázku dělají konkurz na uvaděče již třetí sezónu a holky ví, že když se nesnaží, že prostě nic není jisté. Není to jenom o tom trhat lístky a prodávat programy:)

ad anonymní: viz má předchozí reakce na anonymní komentář:)

Anonymní řekl(a)...

Luďa je trapnej

Anonymní řekl(a)...

Ludí, chuť dělat přesně co? Snad se nebudu hlásit někam, kam jít nechci. Jen netuším, jak popsat správnou motivaci k práci uvaděče.. třeba.. miluji trhání vstupenek a není větší slasti, než někomu ukázat místo a prodat prográmek? :o)

Neber to nějak špatně, jen se snažím zjistit, jak na to :)

depony řekl(a)...

ad satanista: viz má reakce na anonymní :)

Nellas: divila by ses, ale jsou lidé, co tuhle práci dělalo jenom proto, že ji dělalo i rok předtím ... jen tak ... ze zajetého stylu. vždycky to chce změnu, oživení a proto oživuji.
a já se zmiňoval o tom, že motivace má být v trhání lístků? sakra ... jdu to hledat ... to se mi nezdá.

Anonymní řekl(a)...

Ne, já se ptala, co je tou správnou motivací pro tebe? Protože žádné větší vzrůšo, než nádherně roztržená vstupenka, mě nenapadá.
Já uvaděče nikdy neměla ráda. Vždycky mi zničí vstupenku a vždycky šíleně necitlivě :D

Anonymní řekl(a)...

Podpořím nellas,také mám pocit,že uvaděč jm.L.Ž.,při trhání vstupenky roste do výšin umělce...Nu,stačilo by,aby konečně dostudoval a nepletl lidem hlavu svými výlevy.

depony řekl(a)...

Aha ... jestli jde od uvaděčství přerůst v umělce, tak do toho jdu ... i když být takový umělec, jaké mimochodem taky znám, tak raději být obyčejným človíčkem v divadelním zákulisí.
ale děkuji za vyjádření péče o mé studium. nemusíte mít vysokoškolský titul, abyste byl někdo :)

Anonymní řekl(a)...

Milý/á anonymní.
Ty na mě vůbec nemluv/nepiš. Tvé žlučovité výlevy se nedají číst, jsou jen plné nenávisti a touhy někomu ublížit a pokusit se ho srazit na kolena. Absolutně nechápeš, jak já své příspěvky k diskusi míním a rozhodně v tom nehledej nic proti Luďovi. Kdybych proti němu něco měla, nečtu jeho blog a nesnažím se do něj jemně rýpat (ovšem ty asi nemáš smysl pro humor a všude vidíš jen možnost ublížit a ponížit). Toto je můj první a poslední příspěvek na tvou adresu a žádám, abys přestal/a brát můj nick do své odporné, hnusem zanesené klávesnice. Howgh.