úterý 21. srpna 2007

Pavoučí teror

Můj byt, jak jsem zjistil, nenabízí útulný koutek jen mně, ale taky těm ošklivým potvorám, které díky několika béčkovým hororům, z nichž všechny dosáhly stoprocentně "déčkové" úrovně, u mne získaly status nechutné, odporné a štítící se věci. Tahle arachnofóbie ve mě vyvolává poněkud neklasické chování, z něhož by se dala vypozorovat celkem jasně nestandardnost vyplývající z neheterosexuální orientace. V podstatě jsem schopen při spatření těchto tvorů ječet tak, že by mi to i mnohé ženy mohly závidět. A zjemnělé pohyby, "kuřecí pařátky" a podobně jsou jen nešťastnou shodou okolností.
Prostě mám k pavoukům veskrze záporný vztah ... podobně jako ke klíšťatům, mravencům či slimákům [nechápu dodnes, proč jsem se jako malej díval na horory, kde vraždícím monstrem nebyla chatrající mrtvola nebo psychicky narušený hlavní představitel trpící schizofrenií, ale třeba právě důležití jedinci našeho ekosystému].

Pamatuji si, jako by to bylo včera, když mi bylo asi 8 roků, bratranci Járovi 10 a bratrovi necelých 7 a dívali jsme se v noci tajně u babičky na německý kanál, kde nedávali porno ani erotiku [dodnes toho lituji, mohlo to být poučnější], ale obyčejný horor o nasraných tarantulích, které napadly z nějakého důvodu [ačkoliv to tam nejspíš bylo zmíněno, naše znalosti němčiny nepřesáhly v té době ani první lekci Alles gute] městečko a zabíjely lidi. A lidé prchali, zavírali se do baráků, které se snažili utěsnit a pavouci si vždycky našli cestu ... a zachránila se jen skupinka asi 8 lidí, která, když se dostala z baráku, viděla kolem jenom bílou pavučinu. A tím to skončilo. Vím téměř stoprocentně, že jsem se strachy tehdy nepočůral, ale díky této hrozné katastrofické vidině jsem zaujal k pavoukům postoj, který by si za rámeček nedali, kdyby si dělali rámečky a věšeli je u sebe v pavoučím domečku.

Takhle bych prostě nechtěl dopadnout ... bojím, bojím

Každopádně jsem objevil pavouka v rohu sprchového koutu. Zděšení díky bohu nebylo tak velké, protože pavouk nebyl zase až tak velký [ale nechutný byl stoprocentně] a navíc mezi námi bylo celkem hodně prostoru. Vzal jsem tedy sprchovou hadici, namířil na pavouka, který nejspíš netušil, že ho chce někdo utopit ve vodovodním odpadu, a pustil vodu... Držel se, mizera, hezky dlouho. Voda naprosto nezvládala svou úlohu, tedy alespoň prvních 15 vteřin, poté pavouk nejspíš vyčerpáním odolal tlaku tryskající vody a začal postupně popojíždět k odpadní díře. Nakonec se mi ho podařilo nasměrovat a "spláchnout". Pustil jsem horkou vodu a nechal ji chvilku namířenou přímo do odpadu. To vše pro jistotu, že se nevzpamatuje, aby se pak třeba nenaštval, nevylezl od tam a nešel mě třeba zabít. Během následujícího sprchování jsem nervózně pokoukával po místě, kde, jak jsem doufal, našel pavouk svůj klid, zda-li se od tam nedere ven. Nedral! Šel jsem spát. Druhý den jsem si šel trůnit na záchod s časopisem, když jsem najednou uviděl pod umyvadlem toho pavouka, jak si tam tak hoví na pavučině [kdyby šlo správně definovat pavoučí jednání a bylo jiné prostředí, dalo by se to nazvat "slunění"]. Znejistěl jsem. Strach v očích. Co když se od tam dostal a teď se ho už nezbavím? Ze záchodu jsem raději utekl. Večer jsem se vrhl do koupelny, že se vykoupu a k mému zděšení ... tam byl ten pavouk. Procedura proběhla stejně jako den předtím, jen v tom bylo už více nechuti a zoufalství. Hlavou mi vrtalo, kolik jich tu ještě může být a proč mi o nich nikdo neřekl. Pavouka jsem se úspěšně zbavil a nakonec jsem dospěl k názoru, že to byli sourozenci, ne-li dvojčata. Budu tedy doufat, že víc toho z tehdejšího "matčina" kokonu nevzešlo a že tedy nebude nikdo, kdo by chtěl své sourozence či potomky pomstít.

To je tak, když se pavouci naserou ...

Pavoučí teror bych nezvládl ... viděl jsem film a stačilo. Vím, že bych nepřežil :) hlavně moje spoďáry ne :)

11 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Kojot napsal o mně a jeho vztahu k pavoukům dobrý článek - http://kojot.bloguje.cz/501964-z-kojotiho-doupete-iv.php.

My dva jsme na tom stejně, Depony...

Anonymní řekl(a)...

Tyy vole, zabijet a topit pavouka, kterej ti nic neudelal a jeste hubi skodlivej hmyz?
Hnus.

Anonymní řekl(a)...

ja mam pavouky rada. pestuju je doma. muj drahy je rad nema. hodne. ale kdyz jsem minulej tyden prisla do koupelny a ve vane sedel pavouk tak velkej, ze jsem mu videla chlupy na nohach [vidim celkem blbe], musel to vyresit drahousek. -- pac on ho s klidem pocaka nejakym sracem [ja jsem ho jenom splachla do odpadu, odkud obratem vylezl, hajzl velkej]. pak jsem ho jenom vyhodila. vazil asi kilo

Bára řekl(a)...

Jen...ten pavouk se dostal mezi mne a dvere [IT Crowd]
Uplně ti rozumim.

Anonymní řekl(a)...

Pavouci jsou pro štěstí a navíc žerou ty hnusný protivný mouchy, proto s nimi vycházím dobře. Jeden bydlel u mě v pokoji nad oknem, ale před časem se někam přestěhoval.

Anonymní řekl(a)...

zeby ho ti pavouci sezrali?

Anonymní řekl(a)...

kde se nam depony toula ? nejak to tu flaka :-(

@fialajakub řekl(a)...

smudlicku, zminil jsem se ti nekdy, ze si muj spolubydlici na koleji porodil tarantuli... "Barcu"... no a te se (proti moji vuli!!!) nejvice libilo na moji zelene dece!!! takze jsem nekolik tydnu spal opravdu velmi neklidne, protoze Barca spala nedaleko-- pokud tedy pavouci spi??? az do chvile, kdy se jednoho dne vydala na vylet, ze ktereho se uz nevratila... od te doby jsem spal u kamarada na jinem byte, protoze jsem opravdu nechtel riskovat... a pouceni na zaver? kdyz mas doma pavouka, kup mu listek na vylet do aquaparku a kdyz by to nahodou nestacilo, nastrikej ho opalovacim kremem:)) to zarucene zabere:))
zdravi Max

Adarhaz řekl(a)...

Pavouky bych nechoval, ptže bych je musel krmit holátkama potkanů, na který nedam dopustit.
Pavučiny miluju.
A pos*anej sem byl v těch letech z jedný věci (jo, profláknutý, ale já fuckt nespal) - Studna:-))

Anonymní řekl(a)...

Taky pavouky nesnáším, ale.. věděl jsi, že z jednoho "vrhu" nebo "snůšky" nebo jak se tomu u nich říká, vzejde i několik stovek mrňavých potvor?
Čekej hromadnou návštěvu.. asi kolem Vánoc, až přivezou dárečky a budou se divit, co se to stalo s jejich milovanými příbuznými :D

depony řekl(a)...

jsem rád, že umíš Baru potěšit a uklidnit ... jdu se zabarikádovat :))