neděle 30. září 2007

Poslední latté

Když v pátek dopoledne došlo k "esemeskovému" incidentu s mým šéfem kvůli hermelínům, došlo mi, že je na čase jít o dům dál. Je mi líto jenom toho, že já jsem ten špatný, co si dovolil udělat něco, co je dle mého v zájmu kavárny, ale majitel si to bohužel nemyslí. Takže jsem dneska udělal poslední latté, vyhrál si s pěnou a hrdě ji odevzdal paní, která si to objednala. A tak to končí.
A abych vysvětlil, o co vlastně šlo ...
V kavárně, kde nyní končím po více jak 2 měsících [odpracováno mám skoro 350 hodin], jsme našim zákazníkům mohli nabídnout nakládaný hermelín s feferonkou. Upřímně, ten hermelín miluju. Přesto jsem měl za to, že by bylo více než vhodné, kdybychom zájemce mohli mile překvapit výběrem ze dvou druhů - ten druhý je česnekový [a ten je prostě luxusní]. Při první konzultaci to byl údajně dobrý nápad, jenže časem to upadlo v zapomnění a když jsem se připomněl, byl jsem odkázán do patřičných míst, že by to stejně nikdo nejedl. Když ale tenhle týden došel provozní s otázkou, co chybí, připomněl jsem se s oním česnekovým hermelínem. A on ho objednal. Na státní svátek mne tedy probudily nasrané SMSky s tím, jak jsem si to mohl dovolit a podobně. A protože jsem zjistil, že kdykoliv mi šéf volá nebo píše, dostávám tik a jsem nervózní, usoudil jsem, že bude lepší, když zmizím. Chybět mi budou příjemní a milí štamgasti, kolegyňky moje za barem Peťulka, Barča a Kája, i práce v kavárně. Takže kdybyste náhodou věděli o nějaké kavárně, kde by na dopoledne, odpoledne hledali někoho na obsluhu, hlásím se. Protože jak to vidím, tak divadlo mne vážně neuživí.
A jdu se teď vrhnout na "tiskovou" zprávu pro zítřejší celosouborovku, kde mám "obhajovat" [zcela nesmyslně] konkurz na uvaděče a proč jsem staré uvaděče vyměnil za nové. Už teď je mi z toho špatně. Místo toho, aby si každý hleděl své práce, tak si navzájem někteří čučí do talíře a závidí si i nos mezi očima. Aspoň, kdyby bylo co závidět ...

3 komentáře:

@fialajakub řekl(a)...

zlaticko to je mi moc lito!! ale neboj, brzo budes v jine kavarne s tim svym neodolatelnym usmevem a ja se od tebe necham zase rad obslouzit a dam ti dokonce dvojite dysko jako bolestne:-)
moc na tebe myslim, pusu posila Max

depony řekl(a)...

děkuji za podporu, Maxíku:) moc si toho vážím:)
snad se něco nového objeví:)

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Deponíku, vypadá to že se potácíš od jednoho problému k druhému ...

jsou tady i jiné možnosti výdělku než se nechat seřvávat od šéfů :)
Lord Sutech