čtvrtek 2. srpna 2007

Simpsonovi a jiné skutečnosti

Dnes proběhla hlavní vlna mého stěhování. Důkladně jsem si prohlédl "vybavení" bytu a dospěl k názoru, že celoživotní upsání se ďáblu by mělo větší efekt než zcela zrekonstruovat tenhle byt, když není můj. Hoří mi tedy nutnost pořídit si stavební spoření. Každopádně mi bratr a můj kamarád Marian pomohli vynést do třetího patra [ale čtvrtého podlaží] ty nejtěžší krabice a tak mi doma zbývá jen několik knih, oblečení a základní věci jako mýdlo, kartáček na zuby a můj oblíbený krýgl.
Navštívil jsem v průběhu dne mou ségru Hanču na brigádě v lékárně a hrozně jí to slušelo. Přesunuli jsme se poté na Svoboďák, kde jsme vyhlíželi druhou ségru Zuzku společně s dvěma dívkami, z nichž jedna je moje nostalgická láska Lenka ze základní školy. Seděli jsme spolu, vzájemně se neměli rádi, ale náš zeměpisář si přál, abychom sdíleli jednu lavici především na jeho hodinách a dnes na to vzpomínáme oba s úsměvem. Nakonec Zuzka došla, udělal jsem jim společné foto a rozešli jsme se. Zde je důkaz, že i fontána může při stříkání minout a zapříčinila tak kromě pokropení kolemjdoucích i takovou malou soukromou duhu. Hezká, ne?
Večer po transportu krabic a vysavače do mého nového "domova" jsem vyměnil prostředí a zašel s kamarádem do kina. Dávali Simpsonovi ve filmu. A bylo to krátké ... což je asi jediná nevýhoda tohoto snímku. Jinak to bylo vtipné, trefné a animované :)

A šťastné číslo pro tento den, měsíc a třeba i rok je TOTO :)) [takový pokus :)]

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Rozhodne je rekonstrukce zbytecna, byt neni tvuj a vlastne neni duvod kupovat zrovna tento:-) takze si pekne setri penizky na nejakej hezci a v tomhle proste zij jak se bude dat:-)

Anonymní řekl(a)...

Stavební spoření je výhodné vždy už kvůli úrokové sazbě a prominuté dani. A čím dříve ho máš založené, tím dříve také můžeš dosáhnout na výsledek. A protpže lze předpokládat úsilí ministra financí o další snížení výhod účastníkům spoření, neváhej a založ si ho!

depony řekl(a)...

Ivanko, přemýšlel jsem o tom ... máš recht:) jdu šetřit :)

ad Anonymní - vím o výhodách stavebního spoření... jen zrovna žádné nemám ... :) a nevím, jak dlouho na něho mít ještě nebudu :)