čtvrtek 28. června 2007

Čtvrtek za námi

Předposlední den v práci uběhl ... velmi pomalu. Myslím, že zítřek bude ještě horší, ale už mám naslibováno mnoho rozloučení, objetí, slz a vzpomínkových vyprávění. V podstatě se těším. Změna prostředí, ačkoliv není zásadní [jde jen o drobnou úpravu v místě a postavení], mi doufám prospěje. Přeci jenom, po 5 letech sezení v pokladně, už mám plné zuby otázek typu: "Prosím vás, ten 'Kníže Myškin je idiot', to je komedie?" nebo
On: "Kde je tady sklepní scéna?"
Já: "Ve sklepě."
On: "A ten je kde?"
Já: "Dole!?" [uznávám, že to asi není zrovna vhodné, ale když i lidem, co jdou na záchod vysvětlujete, že cedulka - WC V SUTERÉNU - znamená, že záchody jsou dole a že nejste "hajzlbába" či "hajzldědek", reagujete už všelijak. Teda já určitě :) - vysloužil jsem si tak titul "svérázný pan pokladní" - děkuji:)]
Takže ještě jeden den a konec, šmitec, lochec! Čekají mne dva měsíce "prázdnin, během nichž bych si měl najít nějakou brigádu, abych si vydělal na nájem ... [nevíte někdo o něčem?:)], měl bych se učit, protože mne nejspíš čekají státnice, které dopadnou všelijak ... mohl bych se chodit koupat a slunit na Kraví horu, protože vloni jsem chytal celkem hezkou barvu. A taky bych si mohl najít nějakého frajera, protože už mě to nebaví. Hodně toho mám, že? :)

Dnes po práci jsem zašel na kofolu, bábovku, juice a příjemný klábos do Bakaly s mou kamarádkou Káčou. Je to jedna moje stará, tím myslím dobu, co se známe, kamarádka z Xchatu z dob, kdy jsem tam začínal, byl zmatený a ona vlastně taky a rozuměli jsme si, což nám zůstalo do teď. A jsem tomu rád. Doma na mne čekalo celé rodinné osazenstvo, nová televize, kterou si pořídila teta, a v pokoji televize stará, kterou bratr hodlá nyní aktivně používat. Premiéru si odbyla teď večer při sledování erotického kanálu, kdy jsme s bratrem shlédli několik "spotů", abychom následně zjistili, že Óčko nebo MTV mají, když už nic jiného, k dispozici hezčí xichty slavných lidí. Poslední video dvou blondýnek bylo, aspoň pro mě, natolik odpudivé, že jsem zavrhl další sledování a bratra to, díky bohu, taky opustilo. Ale jak často se kvůli jeho rozmarům budeme muset na tenhle kanál dívat, to nevím. Bojím, bojím ... :)

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

A je ,,Kníže Myškin je idiot" komedii nebo není Ludvíčku? A co Višňový sad? Je komedii? A už víš, co znamená Deus ex machina? A víš i to, že název tvých stránek vážně něco znamená (krom toho depony)? A kdo poprvé vyřkl větu ,,Divadlo Krutosti"? Já si myslím, že otázky publika nejsou hloupé, hloupé je, když na ně neumíš odpovědět.
Umíš?
Hezký stránky
Hezký den

depony řekl(a)...

Martine,

vždycky je co odpovědět. I kdyby to měla být píčovina, tak je co říct. Jen ještě musí být ta vnitřní síla to něco říct.
Já věděl, co je Deus ex machina, jen jsem nevěděl, jak to vysvětlit.
Dám Ti hádanku ... co je špatně na Tvém tvrzení: "A kdo poprvé vyřkl větu "Divadlo Krutosti"?" ... kdybys nevěděl, prozradím to tajemství - nejedná se o větu, protože jí chybí přísudek. :)
Z ruských dramat neznám mnoho komedií a tu jedinou, kterou jsem měl možnost vidět [Gogolův Revizor] mě moc nepobavil.
Navíc není důležité položit hodně otázek, které jsou hloupé, ale položit jen jednu, chytrou, to jest umění :)
Hezký den :)

Anonymní řekl(a)...

slovíčkaření.. Ale přidám se.. Jde pouze o jednu věc- kritika je fajn, ale je třeba kritiky objektivní a tu ty nemůžeš zformulovat, jelikož sám nejsi schopen posoudit, zda-li otázka je vážně otázkou špatnou- přitom otázka publika, hlavně ta, kterou jsi dal za příklad je otázkou velice mazanou- i když nechtěně. A jak vidím, všechny ruský dramata jsi rovnou zaškatulkovat do dramat vážných. Přitom například Revizor komedií je. A náramnou... Ale je to diskuze zbytečná, jde také o individuální pocit každého diváka. Reaguji pouze proto, že tvá kritika byla nemístná a působila jako výsměch.
Jinak, ano, ať žije umění

depony řekl(a)...

Já vím, že Revizor je brán jako komedie, ale jak jsem poznamenal, já osobně se u toho moc nebavil. :))
V podstatě každá kritika může být brána jako nemístná dle úhlu pohledu :))
Ať žije umění :)