úterý 26. června 2007

Dilema Boba Dylana

Pro vysvětlení, Bob Dylan jsem já [aspoň pro tuto chvíli].
Řeším problém, který asi nemusí být tak "velkotonážní", za jakého ho považuji, přesto nevím, jestli najdu vhodnou řešící alternativu. Oč jde? Jak říct doma, že mám v plánu se do měsíce odstěhovat? Celkem banální věc, jenže je s tím spojena hromada věcí.
Stěhování - k tomu budu potřebovat auto na převoz mých krámů a serepetiček. Protože v MHD se tahat s knihovnou, DVDtékou, oblečením a bůhví čím vším, to jsem už absolvoval jednou a stačilo, děkuji pěkně!
Další věc, placení nájmu. Teď platím 2.000,- Kč za to, že bydlím s bratrem v jednom velkém pokoji pod dohledem rodiny. Změna bydlení by čítala i změnu sazby za bydlení. Včetně záloh by to bylo za 5000,- Kč. Je to hodně? Je! Ale vlastně ani tak moc ne, když si vezmu, že soukromí se dneska platí mnohem dráž. Jenomže já svůj nájem platím prostřednictvím placení služeb. Tudíž o tuhle částku by teta musela platit víc, když to nebudu platit já a navíc jsem jí půjčil ještě peníze na plyn, takže by to bylo o dalších 500,- Kč víc [dohromady 2500,- Kč by platila víc za bydlení]. A mám za to, že jsem byl vychováván v domnění, že rodina musí držet spolu za všech situací. A teď nevím, jak doma tedy nadhodit to, že bych se měl stěhovat a dál, jak by se na mě ta část rodiny, co se mnou občas mluví, dívala, kdybych odešel v této těžké situaci? A hlavně je tu ještě ta věc, že nevím, jestli bych na tohle samostatné živobytí měl dostatek financí ... i když doma mi navaří jednou za 14 dní a stejně se stravuji ve štatlu. Zkusit to můžu, ale ta "ostuda", kdyby to nevyšlo a já se musel vrátit, by mě asi zničila :)

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

jestli mas moznost bydleni za 5k, tak do toho bez. teta se neposere, bratr bude muset maknout

Anonymní řekl(a)...

Presne tak, jdi do toho. Rodina ma sice drzet pohromade, ale to neznamena prenesene, ze mas vsechno platit ty. Takze sup sup stehovat se a kdyz ti bude nejhur premluvim kamila a on te nasim milionem prestehuje:-)

Unknown řekl(a)...

určitě jdi do toho. Přece nebudeš večně trčet u tetičky s bratrem v jednom pokoji :-( A jednou stejně budeš muset začít se učit starat sám o sebe.

Anonymní řekl(a)...

vubec se nerozmyšlej a at už si odstěhovanej.

depony řekl(a)...

Já vím, já vím:)
Musím se na ten byt mrknout, ale věřím, že by to mohlo být mé osobní spasení ... :) před další rodinnou ponorkou :)