sobota 12. května 2007

TSP

Vážení přátelé!
Trpím sníženou hladinou sebevědomí. Důvodem jsou již zmíněné TSP [test studijních předpokladů]. Z výsledků mého asi 80 minutového snažení vypadlo natolik smutné a alarmující číslo, že zvažuji odchod do ústraní, změnu jména a případně i plastickou operaci. Při představě, že bych se měl za necelý měsíc ukázat před státnicovou komisí, mi běhá mráz po zádech. Tudíž jsem se rozhodl o zrušení zkoušky a nechám ji, pokud mi to studijní řád umožní, na jindy. A buď se do toho vpravím a nebo to nechám být. Práci, aspoň prozatím, mám a když si vybavím to pachtění se za vzděláním v něčem, co mne přestalo bavit, je mi k pláči.

PS: S několika lidmi jsme se shodli na tom, že TSP nejsou objektivní v posuzování. Stačí několik málo bodů a percentil je někde úplně jinde. Trochu mi to zlepšilo náladu. Asi bych se měl velmi dobře připravit na oborové testy, ať to aspoň na něčem dotáhnu. I když to vidím skepticky ... vlastně realisticky :)

Studium versus job - stav 0:1

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Touto strategii je ale vcelku jasné, že školu nedoděláš:)

Páč jestli se budeš učit opravdu jen tehdy, kdy se ti bude chtít... budme realisté - moc toho nebude.:)

@fialajakub řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
@fialajakub řekl(a)...

depicku, smidlicku... myslim na tebe!! a rozhodne do tebe budu kopat, pokud to bude zapotrebi, abys tu skolu dodelal!!
mam te sice rad, ale nebudu se divat, jak si ublizujes,, to ti radeji ublizim ja, ohrozim tak nase pratelstvi a za par let me obejmes:))
drz se!!

Unknown řekl(a)...

kuk ...

Anonymní řekl(a)...

Nenechám se tlouct :) Ani kopat :)
Já se raději schovám a budu ve skrytu duše doufat, že se na všechno zapomene:)

Ale teď vážně ... jen tak pro vysvětlení ...

TSP jsem nezvádl, ale nijak se to nedotklo mé přípravy na státnice. Prostě na ně teď není čas. Trávím v práci víc času než je obyčejný pracovní úvazek. Dnes mám shodou okolností celý volný den. Přesto jeden den na učení nezachrání dalších 14 dní, kdy bych se měl učit téměř pořád a nevylézat z pokoje, bytu, domu. Doufám, že se ke státnicím a k jejich přípravě dostanu o prázdninách během volna. No a pokud ne ... tak ne!
Rozhodl jsem se, že budu preferovat "zkušenosti" nad nevyužitelnou teorií :)

Dave: Já se budu učit jen tehdy, když na to budu mít čas ... buďme realisté :) a když není čas a jsme realisté, tak je jasné, že to jde do háje:)

Anonymní řekl(a)...

Depony, jestli jdeš na oborovky z divadelní vědy, mohla bych ti poslat nějaké zápisky, co jsem si pořídila na přípravných seminářích na JAMU. Stihla jsem zatím přepsat jen pár témat, ale i ty by se ti mohly hodit. Možná bych po maturitě přepsala i ten zbytek a poslala. Mail na tebe ještě možná někde najdu. Kdy máš oborovky?

depony řekl(a)...

Ronny, děkuji. To bys byla hodná. Oborovky mám 5. června. A můj email je depony[zavináč]gmail[tečka]com :)
Uvidíme, co nakonec vymlasknu :)