úterý 13. května 2008

První vlaštovka

Stres!
Nafouknutá hlava k prasknutí!
Stres!
Neklidný spánek!

To vše jsem měl a stále ještě mám z mé nové práce. Bojím se, aby mi nezavolal nějaký "výdrb", abych neřekl nějakou věc chybně, protože volající se "stébla" chytá. Bojím se, abych nezaspal, protože si prostě nemůžu dovolit dojít už ani o 48 sekund později.
Ale dnes ... jsem měl první den po nemoci svou první supervizi. Náslech tří hovorů, které jsem měl rozebrat. Nevěděl jsem, že mne to čeká zrovna dnes. Nevěděl jsem, co mě vlastně čeká.
První hovor.
Já si na papír poznamenával chyby, kterých jsem si byl vědom při poslechu, ovládal se, abych nezačal zvracet ze stresu a taky z poslechu vlastního hlasu [to je fakt krize] a styděl jsem se, že tam vůbec sedím. Záznam skončil a rozebrali jsme ho. Nakonec se ukázalo, že kromě oslovení byl ten hovor vzorný.
Druhý hovor.
K tomu jsem si taky našel hromadu chyb, ale nic z toho nebyla skutečná chyba a byl vyhodnocen jako výborný.
Třetí hovor.
Už, jakmile jsem se představil v nahrávce a na druhé straně jsem uslyšel ten hlas, vzpomněl jsem si. Tehdy jsem udělal něco, čím jsem si nebyl jistý a s nikým jsem se neporadil. A tak jak jsem tedy na prvních dvou hovorech získal sebevědomí, tady šlo hned do kopru. Udělal jsem změnu, kterou jsem dělat dle interních pravidel neměl. Poslech skončil. Cítil jsem se jako pako. Uznal jsem svou chybu. Šéfová mě poprosila, abych si to zkusil obhájit. Udělal jsem to. A ona uznala, že tohle je jedna z mála výjimek, kterou lze připustit a i třetí hovor byl v pořádku.
Má první supervize dopadla průměrem 23,3. Maximum je 24.

Maximální spokojenost. A mám si prý víc věřit ... to není úplně blbej nápad:)

10 komentářů:

Bára řekl(a)...

Posilam gratulaci k paradnimu vysledku :)

@fialajakub řekl(a)...

to je skvele!! moc gratuluji :-) kde jsou ty casy, kdy mel clovek takove naslechy, ze? :-)
KRAAAASNY DEN!! :_) Max

Venda řekl(a)...

Jsi hvězda :-)

Anonymní řekl(a)...

Jednooký mezi slepými...

eM řekl(a)...

A ta chyba u třetího oslovení byla co???

depony řekl(a)...

ad anonym: si kvůli Tobě nebudu vypíchávat oko ... :)

ad Lionka: noo ... ta chyba byla v tom, že jsem provedl změnu ve smlouvě s třetí osobou, kterou dělat nemáme ... :) ale pohoda:)

Anonymní řekl(a)...

Uvědom si že už pracuješ. Tak se konečně prober a přestaň si opět na něco stěžovat, stěžovat na to, že si někdo dovolil tebe upozornit na pozdní příchod do zaměstnání (i 48 sekund). Já bych v roli zaměstnavatele udělal totéž. Nehodlal bych zaměstnávat a tolerovat ty, který si z práce budou dělat holubník a chodit si kdy se jim zachce. Sám si nedovolím přijít ani o vteřinku později. Raději jsem v práci vždy o cca. 20-30 minut dříve.

depony řekl(a)...

Anonyme, uvědom si ... :) že já nepřišel pozdě do práce ... já byl v práci o 12 minut dřív ... ale na telefon jsem se nalogoval o 48 sekund později:)
a pokud nedokážeš respektovat to, že když už se vyjadřuješ, tak se podepiš, tak holt nebudou moct psát anonymní uživatelé komentáře:)

Anonymní řekl(a)...

Představ si situaci : Na vrátnici nebo recepci si zaloguješ příchod včas. Ale na pracoviště, na linku která doteď stojí a čeká než ji zapneš, spustíš dojdeš o 48 sekund později. At už z jakýhkoliv důvodu. I tohle ti nikdo nebude trpět. Stejná situace jak u tebe. Na telefon jsi se bohužel nalogoval pozdě. Zrovna za těch 48 sekund jsi mohl začít vyřizovat nějaký telefon. Už chápeš ?

Že jsi se někde coural a nalogoval se na pracoviště, na telefon o 48 sekund později je ten stejný případ. Pokud i přesto to nechápeš, tak si můj předchozí odstavec přečti znovu a několikrát dokola. Třeba to tvůj ptačí mozeček pochopí.

pa pa Anonym

depony řekl(a)...

Já té situaci náhodou rozumím víc než ty :)
lepší mít ptačí mozeček než žádný:) zkus změnu :)