středa 30. dubna 2008

Fotky, pupky a baterky

Na víkend dojel Jiřík - kromě pracovního nasazení jsem tedy řešil i plánování volného času. Přiznám se, že jsem poměrně dost zlenivěl, což se projevuje například zhoršeným dopínáním kalhot. Prostě přibírám, jako bych žral vagón jídla denně. To, že mám sedavou práci, kompenzuji šetřením peněz na šalinkartě a chození do práce pěšky. Nasadím sluchátka, nějakou rychlejší hudbu do kroku a rytmu a jdu. Proto v divadle pořád pobíhám ... a stejně to nestačí. A představa, že bych chodil na bazén mě děsí i za bílého dne - leda bych ho měl celý pro sebe, protože už se zase stydím. Ale upřímně, mít čas na to, abych chodil do posilovny, mi připadá nereálný, už jenom proto, že nemám moc času ani na sebe .. natož na ty kladkostroje a činky.
Každopádně, když jsem si vloni koupil svůj první nový digitální fotoaparát, byl jsem na sebe hrdý. Pravda, není to bůhví jaká kvalita, ale fotí to, občas to vyfotí i to, co chci a výsledky můžete vidět buď na FLICKRU nebo na PICASAgallery. Neříkám, že to jsou skvělé fotky, vhodné k pořádání vernisáží a výstav, ale jsou moje.


Ale abych se dobral toho, co jsem chtěl vlastně říct ...
K tomu foťáčku jsem si tehdy koupil a nabíječku a nabíjecími bateriemi. Uznávám, že už tehdy, když jsem tu zásilku obdržel, mi připadaly baterie pofidérní a pochybného původu. Že s nimi můžu udělat asi 10 fotek a foťák poplašeně bliká, že baterie jsou vybité (přitom se nabíjely třeba i 24 hodin), mi postupně připadlo jako standard, tudíž jsem to neřešil. Ta nabíječka funguje jen v případě, že nabíjím všechny 4 baterie, jinak nepremává. Už v tomhle je celkem omezená. Ale jak říkám, zvykl jsem si. Navíc si na své věci dávám pozor - pokud si to dobře pamatuji, tak jsem naposledy přišel díky své nepozornosti o mobil v druháku na vysoké - to mi ho ukradl něco na fakultě z batohu během přestávky. Myslím, že si v tomhle ohledu držím, co tak sleduju, poměrně slušné skóre. Jenomže teď v neděli došlo k nešťastné události (i když, jak se to vezme). Chtěl jsem udělat několik fotek na náměstí u fontány [což se mi povedlo], ale při vytahování fotoaparátu z pouzdra vypadla jedna z náhradních baterií - a já zrovna stál nad vodním rezervoárem oné fontány. Baterie je nenávratně v háji a tím pádem jsou i zbývající baterky k ničemu. A to mne nutí zainvestovat do nových nabíjecích baterií ... i když bych raději zvolil nový fotoaparát :) Když mě to focení hrozně baví:)
A to je celé ... nic moc zajímavého, ale já se chtěl asi pochlubit svou fotografickou mánií :)

3 komentáře:

@fialajakub řekl(a)...

po dlouhe dobe prijemne nepodstatny a o to zajimavejsi prispevek :-)
moc mile :-) zdravi Max

strýček Jan řekl(a)...

No a teď se nabízí otázka, jestli nadávat svým neohrabaným rukám a nebo nabíječce, že neni cool a umí nabíjet jenom všechny 4 pohromadě :D

depony řekl(a)...

Honzi ... Nadávám nabíječce i sobě :) nenechávám nic náhodě:))

Maxíku ... dík :) jsem rád, že dokážu takhle na dálku potěšit:)