neděle 6. ledna 2008

[Ne]závažná životní rozhodnutí

Včera jsem se rozhodl, že přestanu hrát Travian. Dospěl jsem k tomu ve chvíli, kdy mi "vyhrožoval" jeden silnější, že mě zruší, pokud mu nebudu platit výpalné. A tak jsem zvolil smazání než podporovat agresora. A takhle to dopadlo vždycky s nějakou "onlajnovkou", kterou jsem hrál. A v podstatě to souvisí i s mým osobním přístupem v životě. Přesto se umím do toho, co dělám [nyní zrovna myslím ono hraní her], hezky vžít a pak najednou zjistím, že uteklo víc hodin než je obvyklá pracovní doba na plný úvazek. Tomu se říká závislost. A od té raději ruce pryč...

Navíc jsem zjistil, že nějak nechápu princip podstatu a cíl této hry, onoho Travianu. Možná to bylo dáno tím, že jsem nenašel tu správnou alianci, která by držela při sobě. Ale spíš šlo o to, že já raději stavím a farmařím než bojuji a ničím. A nebo to neumím ... neumím bojovat. Když nad tím tak přemýšlím, z každého boje, který vím, že nemůžu vyhrát, raději utíkám. Slova mnohdy nezajistí vítězství a je jen otázkou času, kdy mluvením a dohodou utišené rozbroje znovu vyvstanou. Slova umí hodně. Umí potěšit, donutit druhé k pláči nebo k smíchu, umí ublížit. A já byl vždycky spíš na to mluvení. I když díky průpravě mého bratra jsem se naučil taky nějakou tu pěst či loket uštědřit. Ale pro zachování kodexu se musím držet toho tetkovského plácání ... :) když už to nemá efekt síly, aspoň se u toho můžete pobavit.

Ale změníme téma ... jsem doposud zdravý. Sice bydlím a spávám v bytě při teplotách, které by měly být přítomny pouze venku v období zimy nebo uvnitř v dobře izolované ledničce, ale zatím mne ... zaťukáme na dřevo [ťuk, ťuk]... žádná chřipka či angína neuchvátila. Jiřík kvůli horečce a kašlání odjel domů o den dřív než měl, takže ze společného víkendu toho moc nebylo. Můj bratr zase někde pochytil hnisavou angínu. A já se ptám, kde udělali soudruzi chybu? Oslabení organismu, málo jídla, únava ... A tak jim oběma popřejeme málo antibiotik, více vlastní obranyschopnosti jejich těla a brzké uzdravení ... :)

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj,
tak jsem tu svoji jednodenní horečku přežil :-) Už jsem zase v plné síle, ale jelikož my zdravotníci držíme při sobě, tak po domluvě s mojí doktorkou jdu do školy až ve čtvrtek hihi... ;-) Broučku, doufám, že Tě taky nějaká taková jednodenní viróza neštrejchne a bráchovi přeji brzké uzdravení. Hnisavá angína je... prostě humus... fuj. Nezávidím mu to.

P.S.: S Travianem končím taky ;-)

Líbám... :-* Tvůj Jiřík

Venda řekl(a)...

Dobrým rozhodnutím zdar. Jsem se už na začátku divil, že jsi se do něčeho tak ****** [představte si cokoliv] vůbec pustil. :)

Anonymní řekl(a)...

Nejseš ňákej drzej?:)) Tak vyzkoušet se má všechno ... nebo skoro všechno ... a já se jednu dobu v práci trochu nudil, no:)

Venda řekl(a)...

Malinkato, už od narození. Zkusit možná, ale ne propadnout závislosti. :-D

eM řekl(a)...

Budeš velmi dobře otužilý a jen tak něco tě neskolí! :o) Ještě si k tomu každý den [frekvence dle toho, jak často se sprchuješ :o)] přidávej skotské střiky. Jejich princip, doufám, znáš! :o)

:o*

depony řekl(a)...

Mo., se mě chceš zbavit, těmito návody? :) Nebo jak si to vyložit?:)

Vašíku, uznávám, že závislák by ze mě být neměl, ale mám to v krvi ... po mamince ... ta je hroznej záwislák :)) a s tím se těžko bojuje:)