čtvrtek 27. prosince 2007

Kynu a kynu

K mému zděšení a zklamání jsem zjistil, že shodou nepříznivých okolností jsem začal kynout. Hezky pomalu, nenápadně. A obávám se, že Vánoce nebyly tou hlavní příčinou, i když tolik jídla jsem pohromadě viděl taky jenom v závodní jídelně s nabídkou o pěti chodech.

Mé celoživotní remcání ohledně šířky a váhy je myslím tradičnější než každoroční putování Betlémského světla. Ale upřímně, kdo je spokojený se svou váhou? Včera jsem se při naložení sebe do vany zhrozil při pohledu na můj roztékající se pupek. Slzy se mi vehnaly do očí a mozek začal šrotovat. Co teď? Co potom? Jiříkovi jsem napsal, že pokud mi ještě někdy bude vyvracet můj názor na mou postavu, pošlu ho na léčení. Následně jsem mu navrhl, že bychom spolu mohli chodit plavat, protože to mělo kdysi kýžený úspěch a taky bych měl zkusit onu horostěnu, jak po mne chce Jítuška. Prostě je potřeba se sebou začít něco dělat.
Z minulosti mám vyzkoušené, že posilovna měla na mě stejný efekt jako elektomagnet na porcelán. Navíc mne víc zneschopnila. Bazén skýtal problém mého studu, který nakonec díky invenci mé kamarádky Martičky odešel na poměrně dlouhou dovolenou, která už bohužel skončila. Horostěna nabízí hromadu možností ... jak se zničit, zramovat, zlomit si třeba ... ehm ... nehet. Přesto mám tendence se vrhnout na nějaké sportování. Běhání za chlapama mi skončilo, navíc raději běhám za šalinou. Takže mi držte pěsti, palce, zápěstí, lokty a nárty, aby mi to vydrželo. A já jdu hledat ty případné "dobrovolníky" na sebehuntování.

Mimochodem ... nechal bych popravit vynálezce osobní váhy. Tolik traumat nezpůsobil myslím ani jeden z režimů, které se v průběhu 20. století promítl v našich zeměpisných šířkách.
PS: Strach z váhy nejspíš není strachem racionálním, že?
PS2: Včera večer jsem si tedy stoupl jen tak z hecu na naši digitální váhu a modlil se ke všem svatým ... beznadějně. Váha poměrně dlouho přemýšlela, zda-li mi výsledek své práce oznámí. Naprosto ji chápu. Nakonec to udělala... Ona čísla vypadala jako rozzuřené sovětské bábušky na pochodu. I když útěchou jest fakt, že váha prý dvě kila převažuje. Díky bohu! Nevěřili byste, jak moc milosrdná ty dvě kila byla.

8 komentářů:

@fialajakub řekl(a)...

hahaha. vahy obvykle opravdu prevazuji :-) myslim, ze muzes byt rad, ze jsi nestoupl na nasi "novou digitalni vahu", protoze nevim co bys delal, kdyby ti nase zbrusu nova vaha (uzasny to vanocni darek) ukazala jako me, ze vazis 150 kg!!! nastesti pro me (i pro Tebe) a vsechny ostatni nebozaky, kteri se u nas doma o vanocich vazili, vsichni vazime 150 kg :-)
zvazuji, ze ji nepujdu vymenit za nejakou funkcni, neni snad nakonec lepsi smirit se s touhle konstantni vahou jednou provzdy? neni to sice malo, ale uz se to nikdy nezmeni!! sbohem nevdecne cviceni diety!!

max

Anonymní řekl(a)...

Ty vosle, dyť vypadáš jak reklama na Mauthausen, za chvíli skončíš jako první mentální-gay-anorektik v historii, ne?

Anonymní řekl(a)...

Mám stejný problém jako ty... Navíc už 3.týden jsem nemocná,tak jen ležím v posteli a jím....a to to leze nahoru raz dva :( Ale co si tě od léta pamatuju,tak podle mě vypadáš dobře,pokud si nějak závratně nepřibral třeba 10 kg :o)

Anonymní řekl(a)...

Jojo Vanoce jsou zly... ja taky lezim s chripkou a vylejzam jen pro neco na zub ...a to se to kyne :D:D:D.

Pro uklidneni ostatnich... ja mam hezkych 102 Kg :-)))))))))). Ale stres bude az u vice jak 105 :))).

depony řekl(a)...

je pravda, že těch mých 80kg je ještě OK oproti 102kg. Ale když někdo jako já vyrůstá s podváhou nebo spíše s nejnižší možnou hranicí váhy normální, tak je pro něho nynější stav poněkud znepokojující:) chápete?:)

Navíc jsem prý přibral v obličeji ... chápete! :)

*janina* řekl(a)...

nechapeme. nicmene - pokud chces sportovat, pod: http://brno.abada.cz capoeira vas vita :)

depony řekl(a)...

No ... tak capoeira je na mě asi moc ... :)
ale hezky se na to kouká, když to někdo umí:)

a zkus mne někdy pochopit:)

Anonymní řekl(a)...

depi, depi... já si taky dala předsevzetí, protože se nedivím chlapům, že se na mě nechcou ani dívat, natož cokoliv jiného... ale upřímně, radši budu oplácaná a happy než se trápit hlady a mořit někde na strojích, které nesnáším, aerobiku, který nesvedu (prostě dělat něco jiného rukama a něco jiného nohama - to je nad mé síly!)... no, a na capoeiru se fakt hezky dívá - když to někdo umí:-) a nedepkař, jsi pěkný! :-*