pátek 16. listopadu 2007

Můj první divadelní zájezd

Práce vyplnila v mém životě podstatnou část času. Budiž mi to k dobru. Smutné ovšem je, že peněz mám stejně, jako bych byl nahlášený na úřadu práce a pobíral podporu. Dozvěděl jsem se, že životní minimum je 7000,-. K mému zklamání zjišťuji, že divadlo mi zajistí životní minimum a to ještě s odřenýma ušima. Pohovor ve Vltavě.cz dopadl prazvláštně. Prezentují se jako prosperující firma, ale nástupní plat nabídnou 10.000,- hrubého s tím, že po třech měsících mám nárok na prémie. Nic o zvyšování platu po třech měsících ... jen ty prémie, které jsou odvislé od nemocnosti a pracovního nasazení. Nejdřív jsem tedy řekl ano! Doma jsem ale začal počítat, vzal kalkulačku a dospěl k tomu, že ačkoliv je to nemožné..., nabídli mi menší plat než ten, co mám v divadle. A to jsem vždycky vtipkoval, že menší už může mít plat jen hajzlbába na vlakáči [i když na těch tuzérech ...]. Tak jsem jim poslal email, že je to málo. A tak jsem si "pokazil" svůj první dobrý dojem, který jsem na ně udělal. Ve středu mi došel email, že jsem nebyl vybrán v konkurzu. Na jednu stranu mne to mrzí, ale když mám i v té Bille víc na hodinu ... tak je pak někde chyba.
Ve středu odpoledne jelo naše divadlo na zájezd do Ostravy. Já tohle město neměl rád, ale před 2 roky jsem tam jezdil co 14 dní a zamiloval jsem si ho. Takže když jsem zjistil, že se jede a v divadle se nehraje, dohodl jsem se, že pojedu taky. Udělám si volný den a pěkný výlet. Nakonec se plány trochu změnili a já musel zrušit svůj volný den a jel jsem pracovně - tzv. vedoucí zájezdu. Utvrdil jsem se v tom, že mě větší část souboru nemá ráda [což mne netrápí], že ona část je naprosto příšerná v sociálním jednání a že náš autobus spíše chvílemi vypadal, jako kdyby jel na výlet dětský tábor. Naštěstí jsem velmi brzo díky radám z několika stran zjistil, že je dobré všechny nešvary abstrahovat a pustit dál, nepřít se, usmívat se, myslet si své a ono to půjde. Cesta do Ostravy nám však zabrala víc času. Především si herci vymrčeli dlouhou přestávku, čímž jsme se opozdili, předtím jsme později odjížděli z Brna, protože někteří mají hromadu času a nakonec ... za Olomoucí jsme narazili na několik omezení, vyfrézovaných silnic a objížděk, čímž jsme získali zpoždění téměř hodinové. Rozdal jsem všem diety, nechal podepsat smlouvy, zavolal Pítovi a odešel. Překvapilo mne Divadlo Petra Bezruče. První divadlo, které se mi jako budova naprosto nelíbí. Ve 22 hodin byl plánovaný odjezd, ten jsme prošvihli asi jenom o 5 minut a hurá do Brna. Cesta zpátky byla příjemná, klidná a díky tomu jsem dočetl do školy drama Maryša a taky si trochu prospal. Dojeli jsme v před jednou hodinou ranní.
Děkuji tímto všem, kteří se mnou mají trpělivost, nesere je můj "závratný kariérní vzestup" a mají smysl pro humor, který není pro většinu. A taky díky za rady do života. Protože jedině ty mohu nějak zúročit...do budoucna.

10 komentářů:

Bára řekl(a)...

Proc Te nemaj radi? Dyt ses k sezrani.

Anonymní řekl(a)...

Ale Depony,
kdyz je hrubeho 10 000 Kc, tak cisteho bys mel dostat 8 294 Kc.
To je vic nez tech 7 000 v divadle, ne?

Anonymní řekl(a)...

Kdybys mel rodinu - decka tak bys mel nižší daně a ješte prídavky na ně.
Zkus nejakou lepčí firmu nez je Vltava - aby ti dali aspon 20 hrubýho (kdyz más tak vysoké dane), abys mohl začít konečně žít, nejsi uz zadnej mladík!

Pac a pusu Marcel Winter

Anonymní řekl(a)...

Také si myslím,že věčná nespokojenost se vším a všude Ti štěstí ani peníze nepřinesou.Nehledej pořád chyby u ostatních a zkus se podívat trošku reálně na sebe.Pořád jen někam utíkaš,nic nedokončíš a pak neúspěchy vyčítaš celému světu.Teď je těžká doba, podívej se třeba do svého okolí ,třeba Romana Sikoru,který má alespoň to vzdělání a také se musel poroučet z divadla.

Anonymní řekl(a)...

Tož Romana Sikoru neznám:) kdo to je?:) Jaké má vzdělání?
Pozor, stěžuji si jen v rámci svého počínání, občas se zmíním i o své nedokonalosti ... protože ta prostě nejde přehlédnout:) A nehledám chyby jen u druhých, já vidím chyby u sebe i u druhých. V tomhle ohledu nemusím nic hledat ani vyhledávat :))

Ad Marcel Winter ... A Ty jsi kdo?:) Tebe neznám:) ale pokusím se najít si něco reprezentativnějšího ... ale hádám, že plat 20.000 mi nikde nedají :) mě by stačilo 11 tisíc čistýho za měsíc :) v jedné práci a pak něco málo v divadle :)

A to, že jsem nedostudoval ... hromada lidí nedostudovala, i někteří slavní lidé :) zkouším hledat to, co by mě bavilo, zajímalo a mělo pro mne smysl. Hledám si svůj smysl života:)

Anonymní řekl(a)...

Bože můj, Tomáš Sikora je dramatik. Děláš v divadle a nevíš kdo je Sikora. Ja ti teda nevim... Je to ostuda. Napsal třeba Smetení Antigony, Nehybnost... No ještě že děláš pouze toho šatnáře

Anonymní řekl(a)...

Bože můj, v ČR běhá dramatiků ... :) Dneska může dramatika dělat každý :) A tenhle nebyl ani v Huse, ani v HaDi :)
Anonyme :) a jak koukám do googlu, tak to není Tomáš Sikora, ale Roman:) Tudíž ostudu sis udělal sám/sama :)) Ale je to vtipné :) díky za pobavení ... šátnář z HaDi :)

Anonymní řekl(a)...

Clovece ty si uz na me nepamatujes?

Marcel

Anonymní řekl(a)...

Ad Marcel: Omlouvám se ...jsem zapomnětlivý a navíc, s přibývajícím věkem si toho budu pamatovat míň a míň. Jsem rád, že ještě trefím domů a pamatuju si číslo své občanky:)
Takže ... kdo jsi? :)) hehe

depka

Anonymní řekl(a)...

No teda. Co se tady člověk nedočte. Koukám, že to divadlo je pořád stejně tristní psina. Pravda, dramatiků je jako much. A hry může psát každý. Máme demokracii. Tak do toho Depony.
Roman Sikora

PS: Ani v Huse jsem byl a ne jednou. Ani v HaDi ne, to je fakt. Ale jestli je co co stat...