pondělí 2. července 2007

Tak nám začala dovolená

A můj první, regulérně dovolenkový den začal prací. Ptáte-li se podobně jako já, kde nastala chyba v Matrixu, neporadím vám. Prostě včera večer došla moje maminka s tím, že potřebuje pomoct v následujících třech dnech v kantýně a já, protože jsem dobrota sama [a každá kačka - skutečně? - je dobrá], jsem kývl. V průběhu 4 pracovních hodin jsem zjistil, že tenhle zlozvyk pomáhat každému v nouzi bych si mohl odpustit, protože ona pracovní činnost ve mě vyvolávala především slovní výraz: "To je pruda!" A taky byla! Zavzpomínal jsem na "těžce" vydělané peníze v divadle a zatoužil okamžitě po ukončení divadelních prázdnin a rozjezdu nové sezóny ... ale to dost předbíhám ... ještě necelé dva měsíce ..
V sobotu dopoledne jsme s kamarádem vyrazili na procházku podél přehrady, abychom se mohli kochat přírodou, květenou a faunou čítající kachny, kachny, kachny ... labutě, kachny, kachny a hmyzí havěť ... a taky kachny [trochu překachnováno!]. Cestu nám zpříjemňoval čerstvý vánek s nádechem odéru zelené zahnívající vody. Po vydatné svačině všeho, co jsme s sebou měli, jsme usoudili, že je lepší se vrátit. Došly zásoby a vidina katastrofického scénáře, kdy umíráme hlady, nás přesvědčily o tom, že jsme zvolili dobře.
Doma jsem pak shlédl první díl Kill Billa. Bylo to ... zajímavé. Přiznám se, že jako jedinec nadměrně senzitivní na fyzickou bolest, jsem najednou neměl problém. Bral jsem to jako ... vtip a myslím, že to tak mělo být i bráno. Bylo to vtipné, plné krásných žen, padouchů, cestování, vraždění a především to mělo Tarantinovského ducha, což se mi líbilo. Druhý den jsem shlédl druhý díl, mozaika zapadla a já z toho všeho měl kupodivu dobrý pocit. Prostě se mi to líbilo.
Sobotní večer jsem trávil s kamarádkou Klárkou a její tetou Nikol [která oslovení teto nesnáší a proto jsem jí ho říkal velmi často:)]. Byl jsem pozván do kina na Vratné lahve, což mne zpočátku nelákalo, ale konečný efekt byl příjemný. Následovala návštěva mé oblíbené kavárny, kde jsem doufal, že narazím na mou oblíbenou obsluhu a ... nic. Večer se pak ozvala Nikol, jestli bychom s ní nejeli do Znojma, a my s Klárkou souhlasili. Společnost, kterou jsme tam zastihli, nás ale příliš neoslovila. První návštěva místní hospody by se dala přirovnat k úrovni "Hospody u průmyslovky" s interiérem "Four roses". Následoval přesun do klubíku, kde už to vypadalo nadějněji, interiéry byly fajn, jen tam nebyli žádní lidé. Diskotéka tedy ten večer patřila nám. Snaha o mé seznámení s panem "Dokonalým" díky bohu nevyšla jednak proto, že je to tajný a nikdo to neví, a potom hlavně proto, že s opilými lidmi se neseznamuji. Do Brna jsme dorazili ve 4 ráno. Jen začala dovolená a depka paří jak pominutej.
Nedělní dopoledne jsem spal velmi poctivě a intenzivně. Poté jsem vyrazil do Bohunic na návštěvu, dal si vodárnu, prokonzultoval novinky, přesunul se do města, dal si sraz s kamarádem, zašel do Bakaly s nadějí, že tam bude "On" a .... on tam vážně byl :) Cesta domů se obešla bez MHD i jiného přepravního prostředku a tak hádám, že budu mít přes prázdniny nohy jako atlet - svalnatá lýtka, snědou kůži ... a hodlám na to balit chlapy. To bude sichrovka ... :)

15 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Jen abys na to nesbalil nějaké holky, i to se ti může stát :o))

depony řekl(a)...

Zajímavá myšlenka ...ale vím, že pokud bych se dal zase na dráhu heterosexuální, musím se prvně ozvat Lionce :) slíbil jsem jí to :))

eM řekl(a)...

Máš u mě velké významné plus!!! Za tři velké významné plusy máš tabulku čokolády dle vlastního výběru!!!

:o) :o) :o)

Anonymní řekl(a)...

Pozor na alkohol!

Anonymní řekl(a)...

Je to zhouba lidstva!

Anonymní řekl(a)...

Raději se věnuj nějaké ušlechtilé četbě!

Anonymní řekl(a)...

To Tě odláká od nepravostí!

Anonymní řekl(a)...

A bude z Tebe vzorný hoch!

Anonymní řekl(a)...

A třeba to dotáhneš až na prezidenta republiky! Vždyť v Lánech je přece tak krásně, no a ten výhled na Prahu z Hradčan - ten také stojí za to!

Anonymní řekl(a)...

No, a budeš i na známkách a všichni Tě budou olizovat!

Anonymní řekl(a)...

Ovšem ne všichni Tě budou zároveň milovat! Tak si to dobře pamatuj a nepij!

Anonymní řekl(a)...

Tvůj Buddha Chillout

depony řekl(a)...

mr. od mrs. anonymní: Nemám pocit, že bych se zmínil o alkoholovém dýchánku ... jednak proto, že jsem na žádném nebyl a za druhé, protože mě to nebaví, nebere a nechutná.
Ale děkuji za rady do života :)

Anonymní řekl(a)...

Tak to se tedy omlouvám, zřejmě jsem si spletl(a)vlastní sklon k alkoholismu s Tvým abstinetismem.Uděluji si důtku s výstrahou a 3 (slovy tři) dny budu pít jen podmáslí (slovensky cmar).

Anonymní řekl(a)...

omlouvám se: písmenko vypadlo = abstinentismem