středa 18. července 2007

Čekání na Harryho

Za hodinku a pár minut začne slavnostní "půlnoční" premiéra filmu Harry Potter a Fénixův řád. Čekám tedy v práci do doby, než budu vpušten se spoustou dalších "potteromaniaků" do sálu, usadím se a snad se vžiju do děje, který bude, obávám se, mnohdy naprosto odlišný od literární předlohy. Přesto se těším. Ta atmosféra kolem toho mě prostě vždycky dostane. A nebudu sám, dva lístečky jsem předal, a zároveň si tím zajistil společnost, novomanželům a přátelům Vodičkovým, jimž jsem byl včera na svatbě [originální svatební dar, že?:)] a Barušce, sestře od ženicha a mojí kamarádce z dob dětských her a radovánek. Vybral jsem verzi v původním znění s titulky, protože představa, že Harryho, kterého zrovna moc sice nemusím, ale ..., dabuje Vojta Kotek, jde mi mráz po zádech, a já prostě chci slyšet Brity, jak si to hezky spíkují po anglicku. Je to autentičtější. Takže proto tato volba. A dojmy z toho samozřejmě sdělím v nejbližší době:)
Dnes jsem se dozvěděl "stručný obsah a "body count" [děkuji Janině za opravu:)] literárních hrdinů" sedmého, posledního dílu Harry Pottera s názvem HP a Deathly Hallows. Kdyby vás tedy zajímalo, co se vlastně bude v "Sedmičce" dít, mrkněte SEM [ale nikomu to neříkejte:)].

Harry Potter and the Deathly Hallows [obaly knih]

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Tys byl na Harrym? Já ti tááááááááákhle závidím.. a na to vyzrazení zápletky se dívat nebudu, během pár dní si pořídím svou anglickou verzi (sice o pár dní později, než vyjde, ale zato pouze cca za 200 Kč, heč heč) a přečtu si to sama.. ne abys to tu prozrazoval, to bych tě musela vážně dojet rozosmit ;)

Anonymní řekl(a)...

seznam mrtvol je 'body count', sprav si to :-)

Anonymní řekl(a)...

No tedy! Zrovna čtu Na dvoře vévodském od Aloise Jiráska a teď toto! Jsemť pozadu, zdá se, sakra....Depony zase vede, jako ostatně vždycky!

Anonymní řekl(a)...

Ale no tak, anonyme:)
Na četbu literatury tak vážné, jakou bezpochyby Jirásek je, na tu už nemám :)) vedeš Ty :) tak nač ta skromnost?:)