úterý 5. června 2007

Oborovky

Kdybyste náhodou zapomněli, tak chci jen připomenout, že dneska jsem měl druhé kolo přijímacího řízení na FF MU. Já na to nezapomněl, jenom jsem až dnes ráno objevil v obálce s pozvánkou k "oborovkám" i seznam toho, co bych měl načíst, abych měl šanci uspět. Celkem brzo, že?!
Test byl z části doplňovací, z části na možnosti a z části absolutně nevím, co chtěli. Měli jsme na něho 70 minut a já po 35 minutách věděl, že už víc nevím. Odcházel jsem jako první. Vždycky jsem záviděl při testech těm odvážným a chytrým, co to už měli a odešli ze třídy a já se vždycky plahočil s hledáním správných odpovědí až do úplného konce.
Problém je, že jsem nedokázal popsat rozdíl mezi představením a inscenací a nějak mi vypadlo vyložení termínu deus ex machina [nebetyčně ostudná neznalost]. A pak tam bylo několik pojmů, které jsem slyšel asi vážně jenom jednou, tudíž jsem si je nedal ani do souvislostí, no prostě hrůza.
Ale neberu to skepticky ... jsem si aspoň zopakoval, co všechno už dávno neumím a mé mozkové buňky dostaly tvrdou nakládačku. Opakování jest matkou moudrosti a já jsem asi sirotek. Nazdar :)

PS: studium versus job - 2:3 - zlatá hokna :)

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Možná to nedopadne zas tak úplně špatně!

Tohle po příjímačkach říká každý!:)

I když chápu no:)

Anonymní řekl(a)...

Aleee... trdlo! :o) Deus ex machina - neboli buh ze stroje je jeden z principu antickeho divadla. V momentu nejvetsich zmatku spustili doprostred jeviste sochu boha (bohyne), ktery mel vsechno rozresit. A rozdil mezi predstavenim a inscenaci mi taky nebyl strasne dlouho jasnej. Predstaveni je to jedno konkretni - jeden den, jedna hodina a jedno misto. Inscenace je povetsinove soubor predstaveni (pokud dojde k realizaci).

Anonymní řekl(a)...

Jako takhle, já věděl, co to znamená v překladu [ta latina mi ještě jde], ale já nevěděl, jak to divadelně interpretovat :) já nejsem trdlo, já jsem ostuda :)

Anonymní řekl(a)...

to edgardo: jen mu dej:-)
to depony: hele bobku, tak kdyz uz ted vic o co go, tak pristi rok to bude brnkacka, ne?
Muzes poprosit E. o doucovani, ty se s nim budes ucit a ja si s nim dam pifko, bylo to prijemny:-)

Anonymní řekl(a)...

muže se u přmaček používat goooogle?
deus ex machina