pátek 8. června 2007

Krize rodinného typu

Jen stručně:

Včera večer došlo doma k menšímu konfliktu mezi mnou a tetou. Šlo o způsob uložení mého bratra a mě v posteli, za kterou si platím svou část nájmu. [pravda je, že je mi krajně nepříjemné spaní u zdi, protože vím, že se nevyspím - to jsou ta léta praxe] Zkusil jsem se domluvit s bratrem, který ležel na kraji, aby se přesunul. On zatvrzele odmítal, až se probudila teta, čímž jsem si vysloužil první várku nadávek a osočení z hromady nehezkých vlastností. Ráno to mělo pokračování, kdy jsem se dozvěděl další informace o tom, co jsem, co nejsem a kdo je vlastně pánem "domu" a že budu poslouchat, co se mi nakáže. Nemám proti respektu výhrady, ale co je moc, to je příliš. Když si představím, jak občas dojdu domů a můj pokoj je uklizený a věci někde poschovávané a já musím potom všechno hledat, je mi do pláče z té bezmoci. Když mi v pětadvaceti letech někdo sahá do mého soukromí s tím, že je to ještě pořád víc "jeho soukromí". Vize dnešního večera a noci doma mne zahnala do kouta ...
A já využil možnosti netradiční - přespím v práci. Divadlo nabízí přístřeší lidem z dálek ... a já jako bezdomovec toho teď velmi rád využiju. Zítra půlka současného osazenstva bytu odjede domů a pak bude snad klid.

Taky tak nějak rodina plná pošuků ... hm?:)

A proč k tomu vlastně došlo? Prostě to berte jako ten "papinův" [nevím, jak se ten maník, co to vymyslel, píše] hrnec, kde se něco vaří už moc dlouho a neupouští se pára - pak stačí cokoliv drobného a už to jede. A já dostal kázání, které si za rámeček nejspíš nedám [slovo kun*a mě asi dostalo nejvíc]. A jinak se máme fajn :)

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Je to mimo téma, ale tady si to snad přečteš...:) Jednak se chci moc omluvit, že jsem neposlala druhou várku těch divadelních seminářů. Nedostala jsem se k tomu, abych to dopřepisovala, poněvadž naprosto neumím využít čas. Ach jo. Těší mě jen to, že ta várka, kterou jsem ti posílala, obsahuje ty nejdůležitější kapitoly. Kdyby ti to letos nevyšlo, doporučuju za rok zkusit nějaké obory na JAMU a pro tyto účely navštěvovat právě tamní přípravné kurzy!:)
A druhá věc, dneska jsem tě viděla v HaDi a vypadal jsi moc hezky, sympaticky, klidně a vyrovnaně - tak snad se ten spánek v divadle osvědčil!:) Někdy bych si taky ráda ustlala v práci. Co to povídám: Často bych si tam ráda ustlala.

Anonymní řekl(a)...

Spát v divadle? To musí být docela zajímavé. Zvl. noční prohlídka divadla. :)

Anonymní řekl(a)...

Možná jsem primadona...ale už od útlého mladí ... už od toho nejútlejšího jsem nenáviděl, když mi někdo vůbec šahal na věci!

Nenávidím, když mi někdo vůbec otevře šuplík, ve kterém mám své osobní věci!

A nevím, jak bych rozdýchal, kdyby mi ve dvaceti pěti letech uklízela moje teta věci a pokaždé je dala někam úplně jinak.... Rozhodně bych si s ní minimálně sednul a promluvil o tom, že to prostě a jednoduše dělat nemůže a že to je moje!!!!

Pokud by to nezabralo, tak myslím, že by nás velice štavnatá hádka neminula....

Pán domu je pán domu, ale cpát se někomu do věcí... to je uplně jiná dimenze, měl by sis s ní promluvit, že je sice pravda, že je pán domu, ale přecejenom platíš nájem!

To zvládneš Depí, hlavně se nenech utlačovat!!!!

Anonymní řekl(a)...

já bych se s tvou tetou pohádal do krve a pak bych se odstěhoval ... vím že se to lehce říká, ale to jak tě tvá praštěná rodinka cílevědomně likviduje se mi vůbec nelíbí
Lord Sutech

depony řekl(a)...

jednou bude líp ... jednou:)
Už jsem v tom hledání bydlení pokročil ... a objevují se pomalu určité možnosti :)
ještě by to chtělo práci, která by mi zajistila, že na ten nájem mít budu :)

Anonymní řekl(a)...

Ronny: a proč jsi se neozvala, že jsi to Ty?:) Jsi prošla nezpozorována :) to od Tebe není hezké a kolegiální :)

Anonymní řekl(a)...

Cimrman by řekl "Nechtěl jsem tě obtěžovat svým luzným zjevem," :)), ale já se radši vymluvím na to, že jsi vypadal velice zaneprázdněně.:) Dobrá tedy, já se někdy příště odanonymizuju. Třeba kdybys byl dneska na pokladně v Huse, což asi nebudeš.. no prostě někdy.:)

Anonymní řekl(a)...

Já dneska na pokladně v Huse jsem ... stejně jako každý všední den :) [kromě tohoto čtvrtku a pátku, kdy jsem v Praze] :))