středa 9. května 2007

Včera nebyl Den matek

Ale až diář mé tety mě přesvědčil o tom, že můj osobní záznam tohoto velkého svátku byl chybný. Mystifikoval jsem tím několik lidí, čímž se jim omlouvám převelice. Takže ... maminkám se přeje k jejich dni vždy druhou neděli v květnu. Věřím, že si to budete pamatovat stejně jako já. Každopádně jsem řešil, co dát své mamince k tomuto svátku. Přeci jenom se se mnou piplala celkem dlouho a celkem slušně. A náhoda tomu chtěla, že se objevily dva lístky na Hrdého Budžese [je s podivem, že někteří lidé neví, jak to vyslovovat a dávají tomu anglický přízvuk - něco jako "Badžes" - it's funny! :)], takže mám prezent i pro tetu.
A kromě toho, že nebyl tedy Den matek se vlastně nedělo skoro nic. Výběr peněz z GE Money [bohužel nadvakrát - ten denní limit občas umí zavařit], následně pracovní aktivita, která bude po zásluze odměněna [pracovat na státní svátek má pro mne víc výhod než nevýhod, aspoň prozatím] a potom, chvilka pro sebe. Nesehnal jsem nikoho na posezení v kavárně, tak jsem si sedl sám se sebou ke stolku v Bakala Café, objednal si mléko s medem, bábovku a kofolu a začetl se do KAMu a taky trochu do Fulghuma. Při odjezdu domů mi napsal bratr vtipnou SMS o tom, že nechápe, proč jsem dal zase na svůj notebook heslo. Vysvětlil jsem mu, že nemám rád, když lidi berou mé věci nebo věci ode mě jako samozřejmost. Navíc v posledních několika dnech buď chlastal v hospodě a nebo seděl u komplu. Poradil jsem mu zabití času třeba četbou beletrie, s čímž mne poslal do háje a šel spát. A já taky.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Tak jako den matek je vždy druhou neděli. Bývá to napsané i v kalendáři. :D

Jinak, to hesli na notebooku je docela užitečná věc. Já nesnáším, když se mi někdo hrabe počítači, natožto bez mého dovolení. Brrr.

Anonymní řekl(a)...

Já klidně uznám, že jsem zazmatkařil :) Se může stát. Navíc v mém diáři to nebylo ... což nevím, proč, ale je to tak :)

Pro příště si to budu pamatovat :)) a důležité je nezapomenout heslo :)