středa 2. května 2007

LiStOVáNí s Fulghumem

Přijel k nám do divadla ten spisovatel, co se všechno podstatné naučil v mateřské školce. Jeho první knížka, která se mi dostala ještě v letech gymnaziálních do rukou a zanechala ve mě krásné vzpomínky plné dojetí i úsměvu. A tak se mi poštěstilo vidět na vlastní oči tohoto bělovlasého pána s brýlemi ala Harry Potter. Během scénického čtení a následné diskuze čtenářů a návštěvníků se spisovatelem se ze sálu rozléhal smích bavících se lidí. Párkrát jsem se byl podívat, co se v sále děje a smál se taky. Byl to příjemný večer, i když zpočátku to vypadalo velmi hekticky. Dostal jsem do rukou divadelní fotoaparát, abych pořídil aktuální snímky úspěšného scénického čtení. Navíc jsem byl vybízen k fotografickému umu, neboť prý mé momentkové snímky budou předány do novin a budu pod nimi podepsaný jako jejích tvůrce. Konečně zase trocha slávy! Ale po několika pokusech o zabrání mistra cechu spisovatelského se ozvaly baterie, že dochází šťáva a foťák se vypnul. A tak mám po slávě:) Ale našla se i pozitiva. Má knihovna bude teď bohatší hned o dvě publikace. První je tedy ta, která mi dala poznat tohoto autora [Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce - All I Really Need to Know I Learned in Kindergarten] a jeho smysl pro vnímání světa a druhou jest ta nová, kvůli které probíhá tohle autogramiádové turné [Co jsem to proboha udělal? - What On Earth Have I Done?]. A mám co číst. I s autogramem! :)

Robert Fulghum "osobně" :))

A info o dalších kulturních akcích cyklu scénického čtení na stránkách LiStOVáNí. A navíc jsem zjistil, že organizátor těchto akcí je v podstatě náš soused :) Haluz! :) A to jsem si myslel, že z toho Zapadákova nemůže být nikdo iniciativní :)

3 komentáře:

Tomáš Fojtík řekl(a)...

Ach, jak rád bych byl i letos viděl Fulghuma, ale na pražském knižním veletrhu bude z pro mě nepochopitelných důvodů už v pátek a to mě bude ještě dřít zlý kapitalista. Tak snad za rok - nad novým románem (doufám).

PanKaplan

depony řekl(a)...

Nemůže ze sebe díla hrnout jak na běžícím pásu ... :) ztratilo by to úroveň, své kouzlo ... prostě by to nebylo ono :)
A tak je potřeba najít si čas na nové zážitky a postřehy:)

PS: Máš zvláštní "profile" :) co to?:)

eM řekl(a)...

Jak jsem říkala - závidím a ne tiše!!! Příště bych prosila autogram :o) :o)