úterý 8. května 2007

Do schodov

Doufám, že jsem to napsal správně a bratři Slováci, kteří mimochodem porazili v hokeji, který jsem opět nesledoval, náš hokejový team, mě za to nebudou kamenovat. Inspirováno písní "Po schodoch":)
Po nedělním spinningu zůstaly jen mokré části oblečení [vše řádně propoceno] a jinak vlastně nic. Nohy mne ráno nebolely, což bylo nečekané. O to víc nečekané bylo, že jsem mohl chodit, běhat, skákat, vlastně cokoliv. Až večer se ukázal problém. Do schodů to už jaksi nešlo. A já si pak uvědomil, že jsem měl štěstí a celý den jsem do schodů nemusel.
Dopoledne bylo krásně, já vstal celkem časně a tak jsme se domluvili s Míšou, že půjdeme plavat. Během dvou dnů dva sportovní výkony, což je u mne neobvyklé. Celkově to byl jinak příjemný den plný sluníčka, dobrého jídla, trochu práce a pár dílů doktora House. Na Kraví hoře bylo celkem málo lidí, obsazená vířivka, studenější voda než obvykle a celkem teplotně příjemná pára. Po necelé hodině plavání, skákání, kecání a sledování ostatních plavců jsme vyhladovělí utekli za jídlem. Ve sprchách jsem se stihl minout s jedním opáleným, tmavovlasým sympaťákem, tak jsem si raději sundal brýle, abych z toho neměl problém:) Po obědě krátká návštěva Ivanky v HaDivadle a já pak jel domů. V poště jsem objevil svůj nový PIN, který jsem kdysi, asi před rokem raději pečlivě schoval, abych se již ke kreditní kartě od GE Money nemusel obrátit ve chvílích rodinné krize. Bohužel opět vyvstala, po roce, záležitost s nedoplatky za plyn a tak jsem byl povolán k záchraně. PIN jsem nenašel [rozhodně jsem ho schoval velmi dobře], tak jsem si zažádal o nový a on přišel. Musím tedy z neexistujícího účtu vybrat 20.000,- Kč, abych tím zaplatil dluh a tím si "předplatil" dalších x-let bydlení u tety. Rozhodil jsem sítě po některých svých známých, aby při hledání bydlení pro sebe mysleli i na mě. Útěk je tedy jedinou možností, i když ne nezbytnou a v tuto chvíli nevyhnutelnou. Jen se snažím myslet do budoucna. Chci víc soukromí, chci mít své věci pro sebe a nechci se o ně dělit s bratrem, který si je bez dovolení s notnou dávkou jistoty bere. Nebaví mě to.
Odpoledne mne čekala ještě povinná návštěva zaměstnání, ale jen na pár hodin a pak jsem utekl domů. Maminka opět v kuchyni velela a tak jsem dostal i najíst. Tyhle výhody mi v budoucnu při bydlení budou chybět, tím jsem si jistý:) A protože bylo hezky, ještě večer jsem se vypravil s kamarádem na procházku vyvenčit psa. Příjemné ovzduší i společnost, se kterou jsme řešili "postavení šlechty za první republiky" [nedělám ze sebe intelektuála, ale vážně jsme se o tomhle bavili:)], pes, který neustále v záchvatu hárání utíkal. Tím skončil můj pondělní večer. V noci se mi ozval na ICQ člověk, který si mne našel úplně náhodou přes Google [mimochodem, zkuste si zadat do vyhledávače "spolkl bonbón"]. Nakonec se ukázalo, že kromě téhle nehody nás spojuje i jméno Suran. Vyříkali jsme si naše osobní zkušenosti, popřáli hodně štěstí a každý se vydal do své snové reality. A usínalo se mi celkem hezky.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

tak jsem si zkusila zadat "spolkl bonbon" a pobavila jsem se:)) není nad googleovskou metodu důkladného prohlédávání textů.
jo a myslím, že slovensky by se řeklo "do schodov" (čti do schodou) - to víš, ty pády.:)

Anonymní řekl(a)...

děkuji za opravu ... jdu té mé chybě udělat přítrž ... :) takové nestoudnosti jsem si dovolil napsat:)
A google je mocná věc ... nabonzuje i to, co neví :)

Anonymní řekl(a)...

no stale to nie je opravene,
i ked nechapem, ako niekto, kto o par riadkov nizsie napise cesky termin, to po slovensky totalne zabije.
zdravi maya

depony řekl(a)...

Mayo ... prepáč. Slibuji, že se to už příště nestane a seženu si na to konzultaci od nějakého slovenského kolegy :))

Anonymní řekl(a)...

I radujte se, pravil veliký Google, neb Depony má vlastní google bombu. ;)

Anonymní řekl(a)...

depony, ano, asi bude treba :))
zdravi maya