úterý 17. dubna 2007

Témata

Jako všude, tak i zde je možnost si pro jednotlivé články vybrat "témata" [okruhy, sekce či jak jinak si to kdo nazve]. Výhodou blogspotu je fakt, že si k jednomu článku můžete vybrat víc než jedno téma. Což pak zjednodušuje zařazení článků, když si autor není jistý. A to se stává celkem často:) [v mém případě]
Pokusím se přiblížit jednotlivá "oddělení", když dovolíte.

[akt]uálně - myslím vypovídá samo o sobě. Novinky, čerstvé zprávy přímo z "mikrovlnky" ... prostě cokoliv, co se bude dít nového a zásadního [nebo se mi to tak aspoň bude zdát]. Uznávám, že někdy jsou mé aktuální problémy zanedbatelné oproti například problematice globálního oteplování. Pokusím se být ... "objektivní" jak to jen nejvíc půjde.
as you like it - zjistil jsem, že nevím, jak jinak pojmenovat téma, kde by se čas od času objevilo něco "pro oči", něco na pokoukání. Lionce jsem tehdy vymyslel pro tuto příležitost "mému oku lahodí", ale pro mne samotného nezbylo nic než anglická terminologie - proto as you like it [jak se vám líbí] [což mi připomíná, že se z tohoto blogu stává tak trochu česko-anglický zápisník a to jsem na tom s angličtinou příliš neslavně:)]
filmánie - všechno o mých postřezích ze světa filmu, nově i ze světa seriálů [seriálománie by zněla divně, a když už se obojí točí na filmovou pásku, tak proč to rozlišovat jen kvůli délce trvání? Navíc seriály kompletně jsou mnohem delší než film!].
jak na věc? - asi nepůjde o recepty do kuchyně či rady v oblasti technické. Uznávám, že tyto oblasti mi byly z neznámého důvodu odepřeny a utajeny a tak vařím jen tehdy, když je nouze nejvyšší, hlad značný a finanční stav katastrofální. Jedinou podmínkou jest nutnost přítomnosti základních surovin, abych pak mohl uvařit rýži a udělat si ji třeba s kečupem a tatarkou [a říkejte si, co chcete, já to mám rád!]. Jde tedy o téma víceméně neurčité, neidentifikovatelné a líbí se mi jeho přítomnost zde, tak proto... :)
letem netem - člověk tak sedí u počítače, občas na něco klikne, občas mu někdo něco pošle a hned máte inspiraci a námět k tomu podělit se s dalšími o věci, informace, obrázky či videa, která jsou vtipná, strhující či prostě stojí za vidění. Tak o tom všem by mělo být "letem netem".
let's talk about - A tak vznikl nápad na novou rubriku Let's talk about. Inspiraci k názvu mi byla písnička, jejíž refrén se mi neustále motá kdesi v končinách mého mozku a v nečekaných chvílích (nejspíš ve chvíli, kdy se domnívá, že potřebuji využít svých znalostí angličtiny) se vynoří a už to jede ... "Let's talk about sex". Psát bych chtěl o lidech, o věcech, o pocitech ...
literárno - navazuje na starou tradici z původního blogu [podobně jako melodično v novém kabátě - soul music]. Cokoliv, co stojí za napsání - recenze, fejetony, glosy či jiné žurnalistické pamflety. :)
love actually - věřím, že srdečních záležitostí bude poskrovnu, tudíž by vlastně nemělo smysl toto téma zakládat, ale třeba se pletu. Navíc si myslím, že o vztazích [nejen partnerských] by se mluvit mělo. Jsou podstatnou složkou našeho života. Bez nich by byla nuda :)
my diary - jiná alternativa pro můj již zažitý "můj milý deníčku". Přešel jsem z klasického dětského [nebo spíš možná ženského] pojetí osobních poznámek zapisovaných pro pozdější roky či generace na dospělejší fázi [dalo-li by se to tak říct?].

A další nejspíš budou přibývat, tak vám je zde osvětlím co, proč a jak. Pokud na to nezapomenu.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Depoku, pěkně sis to rozškatulkoval, teď hlavně dbej na to, aby se ti ty škatulky pěkně plnily:-)

Anonymní řekl(a)...

Provedu Ivanko :) a ty dbej na správnou životosprávu a pravidelně se modli :))