úterý 2. prosince 2008

Nemám rád

Drobnosti, ale nejen je, které nemám rád.

Od 1.12. 2008 si Česká spořitelna účtuje 45,- Kč za hotovostní vklad na účet jiný než je ten váš. Naprosto nesmyslný poplatek, který má zmenšit množství operací na přepážkách v bance. Připadá vám tento krok normální? Spořitelně ano. V sobotu, když jsem na účet své maminky vkládal peníze, mne paní upozornila na tuto novinku a mě to tak vytočilo, že i když nebyla přímo viníkem, dostala karabáč. Na můj dotaz, co tahle banka ještě hodlá zpoplatnit, zda neuvažují ještě o zavedení mýtného na pobočkách, aby tím eliminovali počet klientů, mi odpověděla, že zatím ne.

Tudíž mne pak napadlo, proč nesepsat, co nemám rád. Navíc mi je trochu námětem i písnička od slavného brněnské "dívčí" hiphopové skupiny Čokovoko s názvem "Nemám ráda".

Nemám rád
- zbytečné poplatky za něco, co v podstatě nevyužívám nebo by mělo být samozřejmostí - třeba poplatek za WC ve Vaňkovce, poplatek za výběr peněz ze svého účtu, placení úroků z úroku
- horory, kde se objevují oživlé mrtvoly, masakry motorovou pilou, pinzetou, jehlou, sešívačkou, sekáčkem na maso, mlýnkem na maso nebo prostě jenom nějaká zmutovaná příšera (např. Hory mají oči) či zvíře (Slimák, Klíšťata, Arachnofóbie, Pavoučí teror). Asi nejstrašidelnější česká pohádka, kterou jsem vlastně nikdy neviděl jinak než přes prsty své ruky, je Panna a netvor.
- příliš mnoho lidí na nepříliš velkém místě, tudíž davová psychóza mne strhává pouze ve chvíli, kdy mě do ní onen dav strhne.
- hůlková komanda nastoupená před nákupními obchody ještě před otvírací dobou nebo jejich hromadné návaly do vozů MHD. Nevěřili byste, jak se se svou hůlkou umí zdatný důchodce ohánět.
- brečící batole či adolescent, z jehož breku je poznat, že si tím prostě vynucuje pozornost nebo si buduje svou vlastní rozmazlenou osobnost. A jejich rodiče to nechává víceméně klidné.
- vánoční nákupní horečku a předvánoční shon - jakmile je kolem příliš mnoho spěchajících lidí, dělá se mi špatně, je mi horko a můj tlak roste úměrně s počtem protivných kolemjdoucích
- když pracuji někde, kde informace jsou pro odvádění dobře vykonaného zaměstnání podstatné, ale informací se mi nedostává
- prokřupávání prstů, krků, zad, nohou, vazů, nosních přepážek (případně lámání kostí, vykloubení lopatek, jak tomu bývá nemálo v akčních filmech)
- nedochvilnost, nespolehlivost a nesoběstačnost - trocha osobní invence ještě nikoho nezabila
- nemám rád Václava Klause, Jiřího Paroubka, Mirka Topolánka, Tlustého, Škromacha, Béma, Kalouska, Zaorálka, Grebeníčka, Vojtěcha Filipa, Jiřího Čunka a taky Martina Bursíka. Abych to zkrátil, osobně si myslím, že bombový útok na poslaneckou sněmovnu by nás ušetřil kromě peněz ještě hromady veřejných akcí typu "Děkujeme, odejděte ..." a podobně.
- homosexuály, kteří si hrají na něco víc, kteří odsuzují jiné "minority" (třeba bisexuály) a kteří příliš deklarují svou orientaci navenek nejen svým vystupováním
- bezdomovce, povaleče, skinheady, cigány, neonacisty, ultrapravicové extremisty, anarchisty, fanatické věřící a žebráky (ale taky je to člověk od člověka)

A občas nemám rád to, co jsem. Ale už se s tím smiřuji.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Pokud máš účet u České spořitelny tak je lepší provést převod příkazem do boxu. Nebo pomocí elektronického bankovnictví, tak jsou poplatky mnohem menší, i když je to také nestydatost, že ano.

depony řekl(a)...

no ... příště to dám na svůj účet a před internetbanking to pošlu dál ... ale je to trapný ... tohle placení.

Anonymní řekl(a)...

Od té doby co věrně sloužíš těm hydrám, co prodávají prostému občanstvu energie za nehorázný peníz, tak bys měl chamtivost České spořitelny chápat!

Anonymní řekl(a)...

Podle toho, co tu občas napíše, to rozhodně nevypadá, že by věrně sloužil. A loajálnost vůči svému zaměstnavateli je normální. ne?

eM řekl(a)...

Nečetla jsem sice příspěvek do konce /vše, co nemáš rád/, ale není to tak dlouho, co mne vytočili v ČSOB. Došla jsem tam dát větší obnos hotovosti, který rodič vyinkasoval za svou práci a ty kurvy si řekli 50,-. Je to opravdu neuvěřitelné. NEUVĚŘITELNÉ.