neděle 1. června 2008

Platón, platonická láska a to kolem

Novinek je několik. V mém mrňavém světě fiasek, neúspěchů a totálních ztroskotání (i když prý nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř) se to projasnilo paprsky světlejší budoucnosti, která se na mne možná i trochu usmívá.

Mé působení v energetice má nejspíš delší trvání než jsem původně myslel. Výběrové řízení na post interního zaměstnance jsem vyhrál, tudíž od 1.7. budu za stejnou práci dostávat výrazně víc peněz. Pravda, mám po prázdninách, neboť mi opět naběhne tříměsíční zkušební doba, ale i to je pozitivní. Navíc díky exkurzi v Dukovanech už vím, jak vzniká elektřina. Tudíž si už připadám víc zasvěcený. Utajený iniciační rituál na mě zanechal následky :)


Kromě pracovního úspěchu jsem zaznamenal změnu v tom občanském životě. Už se mohu považovat za velkého, protože jsem podepsal nájemní smlouvu a jsem oficiálně nájemník. Takže teď směle do vybavování, ať se tam můžu cítit jako doma. Prioritou je nákup velké prostorné postele, kde bych se mohl roztahovat a válet. A dále pračka, nová sprcha, skříň, knihovna a ... podobně:)

A do budoucnosti víceméně vzdálené ... mám sen odjet na půl roku na Nový Zéland. Tak začínám šetřit:)

A k té platonické lásce? Inu, co to vlastně je platonická láska? Je to něco, co vnitřně milujete, obdivujete, ale víte s jistotou, že to nikdy nebudete mít. Zůstane tak jenom snění o tom, co krásného by z toho všeho mohlo být. Tedy, to je alespoň moje interpretace tohoto pojmu. A já takovou jednu lásku mám. Už je to víc než rok. A tak se na ni rád dívám, občas si něco řekneme, ale jinak se naše životy celkem příjemně míjejí.

3 komentáře:

Vojtěch Audy řekl(a)...

Jo, Nový Zéland. Tak to se buď hodně nadřeš panáčku, či zaúřaduje Alzhaimer. Jenom za tu věc, co vidíš občas na nebi dáš 3 průměrné platy. K tomu ještě pobyt v zemi Pána Prstenů... Jo, depko, najdi si bohatou něvěst...ehm, pardon, ženicha.

Ale co, popřát ti můžu vždycky, ať ti to výjde. :) Good luck, Mr. Depka.

@fialajakub řekl(a)...

to je skvele! mam velikou radost z takoveho pracovniho uspechu :-) ani jsi se nepochlubil... a to se tyka i toho druheho-- doufam, ze uz brzy na sebe budeme mit vice casu a treba poresime i nejaky ty nakupy do tveho bytecku :-)
moc zdravi Max

depony řekl(a)...

Já nečekám, že to bude za babku nebo za pusu :)
očekávám, že letenka by měla stát do 40.tisíc. A navíc jsem neřekl, že tam chci jet zítra.

A ačkoliv mám filmovou verzi PP rád hodně, nějak není mým cílem jet na místa, kde se tento film točil:)

A ženit se nechci, registrovat taky ne ... :)